1 Haziran itibariyle normalleşme adımları çerçevesinde kafeterya, kıraathane, lokanta ve pastaneler yeniden faaliyetlerine başlarken, plajlar ve milli parklar tekrar vatandaşın kullanımına açıldı. Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de Haziran ayında yağışlar etkili olurken, sabah saatlerinde başlayan yağışlar günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Yağışlar sebebiyle ilçe merkezindeki birçok kıraathane ve lokanta yine boş kalırken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise ıslanmaktan kurtulamadı.
Öte yandan ilçede turizmin kalbi olan Altınkum Yalı Caddesi de olumsuz hava koşulları nedeniyle sessizliğini korudu. Yalı Caddesi’ndeki birçok işletme sahibinin mekanlarını açmadığı görülürken, bazı işletmelerin ise açık olduğu gözlendi.

PLAJ BOŞ KALDI


Belediye tarafından hazır hale getirilen Altınkum Plajı’nda ise sosyal mesafe kurallarına uygun şezlong uygulamasına başlandığı görülürken, plaj yine boş kaldı. Yağış nedeniyle sahile kimse gelmezken, işletme sahibi vatandaş ise olumsuz hava koşulları nedeniyle caddenin ve sahilin boş kaldığını ifade etti.
Olumsuz hava koşullarının Çarşamba gününe kadar devam edeceği öğrenildi.