Kaymakam Ahmet Soley, Aydın'ın Karacasu ilçesi Büyükdağlı Mahallesinde yaşayan şehit annesi Meryem Karabacaklı (58) ve Çamköy’de yaşayan Aysel Kılıç’ı (66) ziyaret edip anneler gününü kutladı. Kaymakam Soley'in ziyaretlerinin yanı sıra diğer şehit annelerinin de ilçe idarecilerince ziyaret edilerek hediyelerinin takdim edildiği bilgisi verildi.

BİR ASRI DEVİREN ÇINAR DA ZİYARET EDİLDİ


Bu yılki ziyaretlere 100 yaşın üzerindeki anneler de dahil edildi. Kaymakam Ahmet Soley, Yaylalı Mahallesinde yaşayan 102 yaşındaki Fatma Alparaslan’ın evini ziyaret edip asırlık çınarın yatalak olmasından dolayı hediyelerini ve çiçeklerini kızı Tevekkül Güneş’e (55) teslim etti. Hz. Hatice Vakfı ve İçişleri Bakanlığının “Anneler Gününde” 100 ve üstü yaşlardaki anneler için ortaklaşa hayata geçirdiği 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da "Cennet Anneleri" ismiyle oluşturulacak bir hatıra ormanın sertifikaları da Alparslan’ın ailesine teslim edildi. ANNELERDEN TEŞEKKÜR
4 yıl önce oğlu Kenan Karabacaklı şehit olan Meryem Karabacaklı, “Kaymakamımız sağ olsun her yıl olduğu gibi bizleri onurlandırdı” dedi. 20 yıl önce şehit düşen Sührap Kılıç’ın annesi Aysel Kılıç da “O kadar mükemmel bir Kaymakamımız var ki ne desem anlatmakta zorluk çekerim. Kendisine çok değer veriyorum. O da bizlere değer veriyor. Giden Kaymakam kızımız da öyleydi. Bu iki Kaymakamımızın bizlerle diyaloğu güzel oldu. Önceki Kaymakamları çok fazla tanıma şansımız olmadı. Bizleri arayıp sormalarından dolayı ikisini de kendime yakın hissediyorum. 25 yaşındaki yiğidi toprağa koyup da önceki gibi hayata devam etmek çok çok zor. Tarifi mümkün değil. Ama Allah emanetini almadığı sürece insan gibi yaşamak zorunda olduğumu hissettiğim için ve bakmakla yükümlü olduğum 87 yaşındaki annem için hayata tutunuyorum. Emir Allah’tan gelmedikten sonra elden hiçbir şey gelmez. Allah elden ayaktan düşürüp yatağa mahkûm etmesin” ifadelerini kullandı.