Sürekli annesinin yanında olan hayat düzenini ona göre şekillendiren Tevekkül Güneş, “Annem yıllardır yatalak ama ilgimden dolayı vücudunda çok şükür tek bir yara yoktur. Kendi kendime yöntemler geliştirdim. Bir isteğim her şeyin programını yapan televizyon kanalları bizler gibi yaşlı anne-babalarına bakanlar için bilinçlendirici kadın programları yapmaları” dedi.

“BAKIM YURDUNA GÖNDERİLENLERE ÜZÜLÜYORUM”


Annesinin 6 yıldır yatalak olduğunu ve hiç konuşamadığını söyleyen Tevekkül Güneş, “Annem Fatma Alparslan 3 çocuk 11 torunu sahibi. Bir kardeşim vefat etti. En iyi şekilde bakıyorum. Düzenimi anneme göre kurdum. Sürekli yanındayım. Bulaşığımı yıkar yemeğimi yapar, günümü yanında geçiririm. Koronavirüsten önce misafirleri bile burada ağırlardım. Ne eli ne ayağını hareket ettirebiliyor. 1,5-2 saatte bir ben bir sağına bir soluna çeviriyorum. Özverili bir şekilde bakıyoruz. Bakım yurduna gönderenlere çok üzülüyorum. Yemeğimi yaparım, bulaşığımı yıkarım, hep buradayım. Bir misafir gelse burada ağırlarım. Hiç yalnız bırakmam. Gittiğim yere en fazla bir saatliğine giderim. Allah’ım hayırlı evlarlar versin. Yoksa hepimiz geldik, gidiyoruz” dedi.

HASTA BAKICILAR ŞAŞIRIYOR


Zaman zaman evde bakım hizmetlerinin geldiğini ifade eden Güneş, “En yaşlılardan biri olmasına rağmen şaşırıyorlar. İlgili bakımdan dolayı yatak yarası yoktur. Hasta bakıcılar geliyor, ‘150 tane hastamız var, anneniz gibi bakımlısı yok. Diğer hastalarımızın çoğu yatmak bedenleri yara içinde’ diyorlar. Allah şükür annemde böyle bir şey yok. Eli felçli. İyice kıvırmasın diye, bezleri rulo yapıyorum, parmaklarını ayrı ayrı sarıyorum. Bu fikirleri hep kendim geliştirdim. Severek isteyerek bakıyorum. Dili bari konuşsaydı ama buna da şükür. Allah kimseyi bakarsız etmesin” ifadelerini kullandı.

TELEVİZYONLARDA YAŞLILARA YER VERMİYORLAR


Annesine bakmak için kendi özel yöntemle geliştirdiğini ifade eden Güneş, “Daha bilinçlenmek istiyorum. Televizyonlarda her türlü programı yapıyorlar. Bir de yaşlıların yapım programlarını yapsınlar. Her yerinde yastık var. Yastıklarla böyle bir çözüm geliştirdim. Keşke hastalar için de TV programları yapsalar. Bilinçlensek. Allah şükür hastanelik bir problemi yok” dedi.