Karacasu’ya bağlı Cabi Mahallesi 40. Sokakta hizmet veren Filiz Markete giderek mahallenin borcunu ödeyen gizemli hayırseverin haberini Ses Gazetesinde okuyan Aydın’da yaşayan Karacasulu bir vatandaş, ilçede yaşayan bir ahbabı ile irtibata geçerek kendisinin de böyle bir hayır işlemek istediğini söyledi. Özellikle mahalle bakkalı olması istenmesinden dolayı Cabi Mahallesi 41. Sokakta hizmet veren Mehmet-Gülizar Kalkan çiftinin işlettiği Kalkan Bakkal tercih edildi. Bakkalla irtibata geçilerek kimin borcu varsa çıkarılması istendi. 3 kişiye ait toplam 7 bin 200 liralık borç kapatılırken ramazan gününde bakkala borçları olanlar sevindirildi.

BÜYÜK SEVAP İŞLEDİ


17 yıldır aynı yerde hizmet verdiklerini söyleyen Bakkal Gülizar Kalkan, “İlk defa böyle bir şeyle karşılaştık. Hem şaşırdık hem de sevindik. Borcu olan mahalle halkı için çok güzel oldu. Ses Gazetesindeki haberi okuyan adını vermek istemeyen hayırsever kendisi de böyle bir hayırda bulunmak istemiş. İlçemizden bir ahbabı gelerek bize konudan bahsetti. Biz de defteri topladık. Veresiye defterinde yazılı 7 bin 200 lirayı ödedi. Hem ben hem de borçlular yükten kurtuldu. Hayırsever hacca gitmiş gibi olmuştur diye düşünüyorum” dedi.
Borçları hesapladıktan sonra sayfaları yırtıp çöpe atan işletme sahibi beyaz bir defter sayfası ile poz verdi. Hayırseverin bakkal borcunun yanı sıra kira ve benzeri yardımlarla toplam 10 bin liralık yardım yaptığı öğrenildi.