Tüm dünyada sağlık sorunu ortaya koyan koronavirüs salgınının ekonomik açıdan da en çok turizm sektörünü etkilerken, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve DRV yurt dışı turizm komisyon üyesi Hikmet Atilla ilçedeki süreci değerlendirdi. Atilla, turizm sektöründe krizin ciddi olduğunu ifade ederek tüm dünyada uçak firmalarının yurt içi ve yurt dışı seferlerinin başlama tarihlerinin sürekli ertelendiğini vurguladı. Alman Seyahat Birliği Yurt Dışı komisyonunda üye olduğunu hatırlatarak süreç içerisinde üç kez video konferans ile bir araya geldiklerini, onların da bu durumdan şikâyetçi olduklarını söyleyen Hikmet Atilla, Almanya’nın yurt dışı seyahat uyarısının 15 Haziran'a kadar uzatıldığını belirterek diğer ülkelerden de aynı şekilde uyarılar geldiğini sözlerine ekledi. Siyasilerin belirsizliği bitirmesi, kesin bir tarih açıklaması gerektiğini vurgulayan Atilla, tüm dünyada turizm hareketliliğinin bitmiş durumda olduğunu, siyasetçilerin bunun önünü açması gerektiğini söyledi.

“AB BAKANLARINI TAVSİYELERDE BULUNDUK”


DRV yurt dışı komisyon üyeleri olarak bir araya gelerek hükümetlere tavsiye niteliğinde kararlar aldıklarını ifade eden Atilla, Avrupa Birliği bakanlarının geçtiğimiz günlerde toplandığını ve yurt içinde tatillerin yapılması tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak belirsizlik yüzünden Eylül-Ekim aylarında tatil yapmayı planlayan insanların da rezervasyon yapamadığını vurguladı.

“HER ŞEY DAHİL BÖLGESEL UYGULANACAK”


Başkan Yardımcı Hikmet Atilla da Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırladığı plana göre konaklama tesisleri, restoran ve taşımacılıkta yarı kapasite ile çalışma öngörüldüğünü, konaklama tesislerinde de boşaltılan odanın bir süre boş bekletilmesi ve havalandırılması gibi kurallar planlandığını söyledi. Halihazırda büyük tesislerde oda kahvaltı şeklinde tatil yaptırmanın mümkün olmadığını ama bundan sonra her şey dahil konseptinin bölgesel olarak uygulanabileceğini söyledi. Hikmet Atilla da Kültür ve Turizm Bakanlığının yeni bir sertifikasyon çalışması olduğu belirterek “Bakanlık kendi sayfasında şartlarını yayınlayacak. Tesislerimiz de bu koşulları uygulayacak” dedi.