Belediye hijyen ekipleri planladıkları program kapsamında bünyesinde bulunan çöp toplama araçları, açık kasa damperli kamyonu, vakumlu yol süpürme araçları, ve arazözleri ile TİM ekipleri, ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelerin ana cadde ve sokaklarını günlük yıkıyor, ilçedeki tüm ortak yaşam alanlarını temizleyerek dezenfekte ediyor. Zabıta ekipleriyse sokak sokak gezerek dükkan ve pazaryerlerindeki denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri buralarda vatandaşların sosyal mesafe kuralına uyması, ürünlerde fiyat ve kalite kontrolü, esnafın maskeli ve eldivenli satış yapması konularında denetimler gerçekleştiriyor.
İlçeye yeni yeşil alan ve park alanları kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri “Daha Yeşil Bir Kuşadası” hedefi ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında son olarak Dağ Mahallesi’ne yapılan Muzaffer İzgü parkının yapımını da tamamladı. Parkın içerisinde bulunan dinlenme bankları ve çocuk oyun alanı içindeki salıncaklar toplum sağlığını korumak amacıyla Koronavirüs salgını sonlanınca konulacak ve hizmete girecek.
İlçe ile özdeşleşen yerlerden biri olan Balıkçılar Meydanında, temiz su, kanalizasyon ve Telekom altyapıları tamamen yenilendi. Çatı tamiratları ve cephe iyileştirmeleri ekipleri aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüs salgını sona erdiğinde, Balıkçılar Meydanı’nda yepyeni heykeller, peyzaj çalışmaları daha çok yeşil alanı ile göz kamaştıracak.