3 bin 500 kişilik nüfusuyla Karacasu’nun en büyük mahallesi olan Yaylalı Mahallesinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan 780 kişinin sorumluluğunu genç yaşta üstlenen muhtar Coşkun Uzkuç, bir talep gelse de gelmese de her gün yaşlıları ziyaret ederek bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Geçen hafta evinde rahatsızlanan ve Kaymakamlığın tahsis ettiği araçla hastaneye götürülen 95 yaşındaki Hüseyin Yıldırım’ı sabah akşam ziyaret edip ilaçlarını kendi eliyle içiren, yemeği olup olmadığını kontrol eden muhtar Uzkuç, her gün 120 haneyi tek tek gezip pazar ve bakkal ihtiyaçlarını giderip tüm ihtiyaçlarına da yardımcı oluyor. İlk başlarda tüm işlerini kendisi gören Uzkuç, mahallesinin diğer mahallelere göre büyük olmasından dolayı ihtiyaçların aksamaması için Kaymakamlığa durumu anlatıp kendisine yardımcı olmak üzere 4 imamın görevlendirilmesini sağladı. Vefa Sosyal destek grubunun da kendisine yardımcı olduğu muhtar Uzkuç, “Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” dedi.

“ELİMDEN GELDİĞİNCE HEPSİNİ ZİYARET EDİYORUM”


Çalışmaları hakkında bilgi veren Coşkun Uzkuç, “Yaylalı Mahallesi olarak 780 vatandaşımız var. Bunların içinde çocukları yardımcı olabilecek olanlar var olamayacak olanlar var. Kaymakamlığın başlatmış olduğu Vefa Sosyal Destek grubu ile birlikte tek tek dolaşıyoruz. Evlere gidiyoruz. Bir ihtiyaçları olup olmadığını soruyoruz. Pazar masraflarını görüyoruz. Ekmek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Herhangi bir ihtiyaçları olduğunda refakatçi oluyoruz. Hüseyin Amcamızın da çocukları dışarıda. Konu komşuları da ilgileniyor ama kaç gün gelip gidecekler. Ben muhtar olarak her gün gelip bir ihtiyacı olup olmadığını soruyorum. İlaçlarını içiriyorum. Yemeği olup olmadığına bakıyorum. Elimden geldiğince yardımcı oluyorum, tek tek herkese bu şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğim” dedi.

ARASALAR DA ARAMASALAR DA KONTROL EDİYORUM


Kaymakamlık tarafından kendisine 5 imam görevlendirdiğini ifade eden Uzkuç, “Tek başıma tüm evleri telefon gelse gelmese de geziyordum. Sonra Kaymakamımız imam görevlendirdi. Mahalleyi bu şekilde paylaştık. İlk 15 gün tek başıma koştum. İnsanların mağdur olmaması için Kaymakamlıktan rica ettim. Allah razı olsun, imamları bana yardımcı olmak üzere görevlendirdi. Vefa grubu personelleri ile de hızlı bir şekilde çalışmalarımızı yerine getiriyoruz. Her gün yaklaşık 120 ev geziyorum. Telefon etseler de etmeseler de bu evleri her gün geziyorum. Hüseyin Amcamız da rahatsızlanmıştı Kaymakamlığımız da araç tahsis etti, hastaneye götürdük. Çok şükür şimdi iyi” ifadelerini kullandı. Muhtar Uzkuç, Kaymakamlık bünyesindeki personellerin diğer yaşlılar gibi Yıldırım'ın evinde de temizlik çalışması gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.