Koronavirüs salgınına karşı ilk günden itibaren ciddi tedbirler alan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, önemli bir projeye daha imza attı. Belediye Başkanı Öndeş belediyenin girişine ‘Dezenfeksiyon Tüneli’ koydu. Belediyenin kendi imkanlarıyla ürettiği dezenfektasyon tünelinde Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı yönergeye göre hazırlanan dezenfektan kullanılıyor.

“SERİ ÜRETİME GEÇEBİLECEK KAPASİTEDEYİZ”


Germencik Belediyesi’nin tamamen kendi imkanlarıyla ürettiği ve ilk olarak belediye binasının giriş kapısında uygulamaya koyduğu dezenfeksiyon tüneli hakkında konuşan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Koronavirüs salgını dünyada ve ülkemizde vahim boyutlara ulaştı. Bu çerçevede önlemlerimizi arttırdık ve halkımızın sağlığı için arkadaşlarımızla birlikte gündüz gece çalışıyoruz. Koronavirüse yönelik uygulamaya koyduğumuz eylem planımız başarıyla sürüyor. Bugün bir önlem daha alarak hem çalışanlarımızın hem halkımızın sağlığı için dezenfeksiyon tüneli uygulamasını hayata geçirdik. Bu istasyonu tamamen kendi imkanlarımızla kendi teknik personelimizin emeğiyle hem de piyasadaki emsallere göre çok düşük maliyetlerde ürettik. Seri üretime geçecek kapasiteye sahibiz. Talep eden tüm kurum ve kuruluşlara yardımcı olmak isteriz. Ayrıca dezenfeksiyon tünelimizde kullanılan dezenfektan Dünya Sağlık Örgütü yönergelerine uygun olup insan sağlığına zararı olan hiçbir madde içermediğini de belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“İŞSİZ KALAN USTALARIMIZDAN HİZMET ALACAĞIZ”


Dezenfeksiyon tünelini gelen talebe göre seri üretime geçirebileceklerini ifade eden Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş ilçede koronavirüs sebebiyle işsiz kalan ustalardan hizmet alacaklarını sözlerine ekledi.