Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın milli yıldızı Meryem Boz, performansıyla Türkiye’de son günlerde en çok konuşulan sporculardan biri oldu. Pasör çaprazı pozisyonunda görev alan 1.94’lük milli voleybolcu Meryem Boz, adeta sporcu olmak için doğmuş. Spora masa tenisiyle başlayıp tenis ardından öğretmeninin tavsiyesiyle hayatına voleybol ile yön veren Meryem Boz, gösterdiği performansıyla voleybola olan ilginin artmasını sağlayan sporcuların başında yer alıyor. Mavi renkteki saçından dolayı ‘Mavi Şimşek’ lakabını alan Meryem Boz, başarılarla dolu voleybol kariyeri ve sosyal hayatı hakkında Muhabirimiz Mehmet Kavas’a özel açıklamalarda bulundu.

Voleybola nasıl başladınız?

Ortaokul birinci sınıfta spora masa tenisiyle başladım. İki yıl oynadıktan sonra tenis sporuna adım attım. Boyum yaşıtlarımdan daha uzundu, beden eğitimi öğretmenim ‘Voleybol oynamak ister misin’ diye sordu. Denemek istedim. Bir yıl Eskişehir DSİ Bentspor’da oynadım. O zaman İstanbul ve Ankara’dan, spora yeteneği olan gençleri seçmeye geliyorlardı. Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul’dan da Eczabaşı gelmişti. Annem, İstanbul uzak diye Ankara’da bir kulübe gitmemi istedi ve böylelikle İller Bankası’na transfer oldum. Liseye başladığımda evden ayrıldım ve Ankara’da okumaya başladım.

Voleybol sporunun başarılı sporcularından birisin. Peki sporcu olmasaydın ne olmak isterdin, çocukluk hayalin neydi?

Küçüklüğümden bu yana da her zaman sporcu olmak istedim. Sporcu olmak benim hayalimdi. Masa tenisi ve tenisin ardından voleybola başladım. Voleybolu oynamayı çok seviyorum ve büyük keyif alıyorum. Milli Takımımızın tüm kategorilerinde forma giydim. Ulusal ve uluslararasında birçok başarı elde ettim. Şimdi Aydın Büyükşehir Belediyespor formasını giyiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyespor’da oynamaktan ve Aydın’da olmaktan son derece mutluyum. A Milli Takımımızla Avrupa ikincisi olduk. Olimpiyat elemelerinde zirvede yer aldık. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda mücadele edeceğiz. Hedefimiz, olimpiyatlarda madalya almak. Umarım bu hedefe ulaşırız.

Lakabın ‘Mavi Şimşek’. Mavi renkteki saçlarının sana şans getirdiğini düşünüyor musun?

Başarıyla gelen bir ilgi oldu sanırım çünkü ben 6-7 yıldır saçımı maviye boyatıyorum. Mavi rengi seviyorum ve yakıştığını düşünüyorum. Bana şans getirdiği gibi bir düşüncem yok. Olimpiyatlarda da mavi saçımla devam edeceğim. Herhangi bir uğurum yok.

Voleybol dışında neleri yapmaktan keyif alıyorsun? Bize anlatabilir misin?

Bateri çalmayı, yamaç paraşütü yapmayı çok seviyorum. Ayrıca araba kullanmaktan büyük keyif alıyorum. Araba konusunda pistlerde yarışmak istiyorum. Böyle bir hayalim var. Umarım bu hayalim gerçek olur. Ayrıca bol bol kitap okuyorum. Alışveriş yapmayı, film izlemeyi seviyorum. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyorum. Voleybol son dönemdeki başarılarla ülkede önemli bir spor branşlarından biri haline geldi. Gençleri voleybol sporu yapmalarını tavsiye eder misin? Bu anlamda voleybol sporcuları iyi para kazanıyor mu? Evet, son dönemde A Milli Takım ve kulüp takımlarımız uluslararası maçlarda önemli başarılar yakaladı. Bu başarılar ülkemizde voleybol sporuna olan ilgiyi oldukça arttırdı. Bu sporun içerisinde yer alan birisi olarak bundan son derece mutluyum. Umarım bu ilgi katlanarak daha da çok artar. Gençlerimiz mutlaka bir spor dalına yönelsin. Spor yapmak insan hayatına birçok anlamda olumlu katkılar sağlar. Gençlerin voleybol sporuna yoğunlaşmalarını tabi ki isterim. Ancak herkes mutlu olabileceği ve yeteneği olan spor branşlarına yönelmeli. Voleybolda öyle çok büyük paralar kazanılmıyor ancak herkesin memnun edecek bir miktarda kazanç elde edildiğini düşünüyorum.

Şu anda Aydın BŞB’de oynuyorsun? Aydın BŞB ve gelecek yıllar için neler söyleyebilirsin?

Önümüzdeki yılı düşünmem için daha çok erken. Aydın Büyükşehir Belediyespor olarak önümüzde bir hedef var. Bunu gerçekleştirdikten sonra önümüzdeki yılı o zaman düşünmeye başlayacağım. Olimpiyatlarda kürsüye çıkmak istiyoruz. Kulübümüzdeki hedefi de gerçekleştirmek istiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyespor’da oynamaktan ve Aydın’da olmaktan son derece mutluyum. Aydınlılar her zaman bizi desteklemeye geliyor. Takım olarak bizi tüm maçlarda yalnız bırakmıyorlar. Yine aynı şekilde ikinci yarıda bizim yanımızda olsunlar. Bir hedefimiz var. Bu hedefimizde bizim arkamızda itici bir güç olacaklar. O yüzden bizi hiçbir zaman yalnız bırakmasınlar.