Çin’den başlayan dünyada birçok ülkede görülen corona virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Corona virüsünün Türkiye’de tespit edilmesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Corona virüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını belirten Bakan Koca, “Hastanın virüsü, Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Verilere göre tanı erken konmuştur, virüs bulaşmışsa bu çok sınırlıdır. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler gözetim altındadır” dedi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA YURT DIŞINA ÇIKMAYALIM”


Vatandaşlara seyahat uyarısında bulunan Koca, "Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım, Bakanlıkça bildirilen corona virüsten korunma yollarına mutlaka uyalım. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık. Bakanlığımız, tüm birimleriyle devletimiz corona virüsle mücadelesini planladı. Bugüne kadar gösterdiğimiz başarı, bundan sonrası için mücadelemizin kolay olacağının garantisi kabul edilmelidir. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir." diye konuştu.

AYDIN’DA HASTANELER VİRÜSE KARŞI HAZIR


Bakan Koca’nın corona virüs ile ilgili yaptığı açıklamalarının ardından tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da adeta seferberlik başlatıldı. Efeler başta olmak üzere birçok ilçede toplu ulaşım araçları ve okullar başta olmak üzere sosyal alanlar, ekipler tarafından dezenfekte edildi. Vatandaşların günlük yaşamda kullandıkları şehiriçi ulaşım araçlarına el temizleme jeli konularak yolcuların sağlıklı bir şekilde seyahatleri tamamlamaları sağlanıyor. Toplu taşıma araçlarının camına asılan yazılarla vatandaşlar virüse karşı bilinçlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı’nın talimatı üzerine kentteki tüm hastanelerde de virüse hazırlıklar yapıldı. Tüm sağlık personelinin izinleri iptal edilirken Aydın’da ekipler de corona virüsün yaşanmaması için adeta gerekli tüm çalışmaları yerine getiriyor.

AYDIN’DA CORONOVİRÜS YOK


Corona virüsün Türkiye’de tespit edilmesi üzerine Aydın’da vatandaşların içini rahatlatacak açıklama yetkililerden geldi. Yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte corona virüs vakası görülmedi. Corona virüs ile çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedilirken yapılan tüm testlerde pozitif sonuca rastlanılmadığı belirtildi.

EFELER BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA


Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı doğrultusunda virüse karşı mücadele başlatıldı. Başkan Çerçioğlu’nun talimatı doğrultusunda otogar başta olmak üzere birçok sosyal alan dezenfekte edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının yanı sıra Efeler Belediyesi de örnek bir çalışmaya imza attı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatı doğrultusunda ilçedeki şehiriçi minibüsleri dezenfekte edildi. Çalışmaları yakından takip eden Başkan Atay, şehiriçi minibüslerine ait Son Durak Tesisleri’nde düzenlenen törende vatandaşlara uyarıda bulundu.

ETKİNLİKLER İPTAL


Virüs tehlikesine karşılık etkinliklerin iptal edildiğini vurgulayan Başkan Atay, “Biz yerel yöneticiler olarak halkımızın sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır. Ancak ne yazık ki bu korkunç virüs tüm dünyada dolaşmaktadır. Virüste insanlarımızı tehdit ediyor. Bir çok ülkede de etkili oldu. İtalya ve İran aynı şekilde etkilenen ülkelerden. İtalya’da milletvekili yaşamını yitirdi. İtalya’da parti genel başkanları generaller corona virüse yakalanmış durumda. Bizimde görevimiz insanlarımızın bu virüse yakalanmadan yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Bunu gerçekleştirmek için hijyenik olarak insanlarımızın çok kullandıkları yerlere gerekli ilaçlamayı yapma düşüncesindeyiz. Aldığımız karar gereğince en çok kullanılan toplu taşıma araçlarına dezenfekte işlemlerini yapacağız. Her minibüse de el dezenfekte ilaçları bırakacağız. Binerken ya da inerken herkes eliyle basarak onu kullanabilsin diye. Onuda önemsiyoruz. Okullarda da bugün okulların tatil olması söz konusu. Efeler Belediyesi olarak düzenlediğimiz bütün etkinlikleri de bir süre sonlandıracağız. Bir arada bulunmayla ilgili vahim bir durum ortaya çıktı. Almanya Başkanı Merkel Almanya’da yaşayanların yüzde 60-70’i bu virüse yakalanacak dedi. Bizde her Çarşamba çocuklarımızı tiyatro ve müzeye götürüyorduk. Bir süre bu etkinliği erteleme kararı aldık. Birkaç etkinlik dışında diğer etkinliklerimizi erteleyeceğiz. İnsanlarla en çok temas edilen şehiriçi minibüslerin dezenfekte edilmesiyle ilgili duyarlı bir tavır sergilemek istedik"
Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ise “Aydın’da özellikle Efeler’de kentindeki tüm insanların sağlını düşündüğü için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye’de bunun yayılması sona erecektir. Tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.