Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede, anlaşma sağlandığı bildirildi. İdlib konusunda varılan mutabakata ilişkin liderlerin ortak açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

PUTİN: ASTANA SÜRECİNİN ÖNEMİNDE UZLAŞTIK


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, anlaşmaya ilişkin, "Şahsi yakın temasımız çözüme imkan sağlıyor. Kritik durumlarda her zaman elde edilen mutabakatlara dayanarak uzlaşabilmeyi başarabiliyorduk, çözümler üretiyorduk, bugün de öyle oldu. İdlib'deki hassas durumu ele aldık. Türk askerleri için taziyelerimi yineliyorum. Astana sürecinin öneminde uzlaştık. İdlib konusunda Ortak belge hazırladık. İki ülke dışişleri bakanları bu belgeyi beyan edecekler. "Ortak belgenin İdlib bölgesinde ateşkese vesile olacağına ve insani yardım konusunda ilerleme sağlanmasına yardımcı olacağına inanıyoruz."


SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ


Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye Cumhurbaşkanı'na Moskova'ya geldiği için teşekkür ediyorum. Tüm Türk mevkidaşlarıma yapıcı çalışmaları için teşekkür ediyorum." dedi.