MHP'li Gürşat Kale'nin İncirliova Belediye Başkanlığı döneminde 2014 yılında işten çıkarılan 96 personelden birisinin açtığı dava sonucunda yasal faizlerle birlikte alacağı olan 44 bin lira için mevcut Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makamındaki eşyalara icra işlemi uygulanmak istenmişti. Eşyaları kayıt altına alan icra memuru, kamu yararı gözeterek eşyalara haczetmemişti. İkinci kez icra şoku ile karşı karşıya kalan Başkan Kaya'ya, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu destek ziyaretinde bulundu. Ziyarete Millet İttifakı Aydın İl Başkanları Ali Çankır ve Cemal Sarı ile meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar da katıldı.

“ARKAMDA ÇERÇİOĞLU VAR”


Başkan Özlem Çerçioğlu ve beraberindekilere kendisine verdikleri destek için teşekkür eden Belediye Başkanı Aytekin Kaya, "Talihsiz bir gün yaşadık. Borcu yapan ben değilim, benden önceki belediye başkanı. 96 kişiyi kapının önüne koymuş, çıkardıktan sonra davaları bitmiş. Şimdi de icra yolu ile beni sıkıştırmaya çalışıyorlar. İstedikleri kadar sıkıştırsınlar benim arkamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu var. Diğer ilçe belediyelerin de borcu var, ama niye bu kadar benim üzerime geliyorlar anlamıyorum" dedi.

"BORCU KAPATMAKTA SIKINTI YOK"


10 ayda hiçbir yer satmadan belediyenin 12 milyon lira borcunu ödediğini anlatan Kaya, şunları kaydetti: "Hiçbir yeri satmadan borçlardan 10 milyon 446 bin lira, kıdem tazminatından da 1 milyon 647 bin lira ödedim. Toplam 12 milyon lira borç ödemesi gerçekleştirdim. Ödemeyi tasarruf ile yaptık. Borcu kapatmakta sıkıntı yok ama İncirliova'ya hizmet de yapacağız."

"MİLLET İTTİFAKI OLARAK YANINIZDAYIZ"


Kaya'nın anlının akıyla halka hizmet etmeye devam ettiğini belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır da, "Çok da başarılı bir belediyecilik yapıyorsunuz. Millet İttifakı'nın bütün belediyelerine mevcut iktidarın ciddi derecede baskısı var. Her türlü baskıyı, her türlü kumpası uyguluyorlar. Son olarak size ekonomik baskısına şahit olduk. Millet İttifakı olarak biz her zaman sizin yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

"BASKILAR YILDIRAMAYACAK"


İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ise, "İncirliova Belediyemize yapılan icra uygulamasının, siyasi bir kararın gereği olarak yerine getirildiğini düşünüyorum. Bu tür baskılar bizim başkanlarımızı yıldıramayacak. Millet İttifakı’nın mensupları olarak İncirliova’da Aytekin Kaya’ya sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

“BORCU OLAN TEK BELEDİYE SİZ MİSİNİZ?”


Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, makam için değil, halka hizmet için görev yaptıklarını ifade ederek, “Gerekirse kurarız çadırı, plastik sandalye getiririz yine hizmet ederiz. Bunları hatta bize İncirliova halkı bile getirir. İyi günde de kötü günde de hep beraberiz. Borcu olan tek belediye siz misiniz? Sizi başarılı buldukları için üzerinize geliyorlar herhalde. 11 ayda bu kadar hizmet eden, borç ödeyen AKP’li, MHP’li belediye var mı acaba?” dedi.

“CANINIZI SIKMAYIN”


Kaya’nın belediyenin borcunu ödediği için tebrik edilmesi gerektiğini dile getiren Çerçioğlu, “32 milyon liralık borcun 12 milyon lirasını ödenmiş. Dile kolay. Borcunu düzenli ödeyen bir belediye. Normalde sizi tebrik etmeleri gerekiyor ve örnek göstermeleri gerekiyor. Ama böyle bir şeyle karşılaşmak çok üzücü. Bu masa, sandalye gitse ne olur? Ayak oyunlarını, Aydın halkı yemiyor. Aydın halkı akıllı, zeki. Başkanım, başının dik olduğunu biliyorum. Ekibinle hem aslanlar gibi hizmet ettin, hem de 12 milyon lira borç ödedin. Sayın Başkanım, Büyükşehir emrindedir. Alt yapı, üst yapı üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Al bu koltuğu çıkar kapının önüne, plastik sandalyeye otur. Sıkmayın canınızı. Hemen ekibinizle Büyükşehir Belediyesi’ne gelin, gereken hizmet neyse yapalım. Onlar böyle yaptığı sürece biz gelip yeni projeler açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

KOLTUĞU MAKAM ODASINDAN ÇIKARTTI


Ziyaretin ardından Başkan Kaya, makamındaki koltuğu dışarıya çıkarttı. Plastik sandalye üzerinde oturarak görevini yapmaya devam eden Kaya, “Bana İncirliova halkına hizmet etmek için koltuk lazım değil. Alın koltuk sizin olsun. Plastik sandalye yeter bana. Biz her yerde halkımıza hizmet ederiz” dedi.