2003 yılında Davutlar’da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin bir biriminin kurulması hedefiyle yola çıkan Davutlar Yükseköğrenim Derneği, Yüksekokulun kurulması ile ilgili hazırlık aşamasından bu yana sürekli bir emek ve özveri ile çalışarak okulu kurulmasına katkı sağlayan, eğitim-öğretime hazır hale getiren, ek binalarında yapılmasına da katkı sağlayan Ertan Budak ve yönetim kurulu görevi yeni yönetimi devir alan okulun yapımında büyük emeği olan hayırsever Veli Kutlu'ya devretti.
Yüksekokul müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aziz Bostan’ın da katılımıyla gerçekleşen Davutlar Yükseköğrenim Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda Dernek Başkanı Ertan Budak yıllardan beri yürüttükleri bu önemli görevin artık gençlere devredilmesi gerektiğini belirterek ayrılmak istemesinden sonra divan kurulunun önerdiği, üyelerin de oy birliği ile Veli Kutlu ve ekibini göreve getirildi. Ertan Budak görev tesliminde yaptığı konuşmada, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istediğini söyleyen Budak, "Sohbet tadında bir Genel Kurulla bu hizmetimizi noktaladık.Sıfırdan koca bir Yüksek okulu Davutlarda hizmete sokmak için on dört yılımızı verdik.Yaptıklarımız ve sonuçları ile ilgili gururluyuz.Bize güvenen insanları mahcup etmedik.Bu konuda bize destek olan tüm gönüllülere minnettarız. Bu çabalarımıza destek vermeyen ve itibarsızlaştırmaya çalışanlarından sadece saygı bekledik.Bu eser onlara iyi bir cevap olmuştur diye düşünüyoruz. Yeni yönetimi gönülden destekliyor başarılar diliyoruz" dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Dernek eski yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketlerinin verildi. Yeni yönetim kurulu, Veli Kutlu, Ahmet Ergün, Sabri Bayramoğlu, Erhan Coşkun ve Emel İpek'ten oluştu.