Aydın'ın Nazilli İlçesi Dallıca Mahallesinde bulunan Giray Konutlarında Pazartesi gecesi yaşanan feci olayda imam nikahlı eşi Fatih Alp Ü. tarafından benzin dökülerek ateşe verilen evde ağır yaralanan Gamze Ak, tedavi gördüğü İzmir’de yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki genç kadın için Nazilli'ye bağlı merkez mahallelerden Yıldıztepe Mahallesi’nde bulunan Kanalyolu Camii’nde yoğun bir katılımla cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın kolları Başkanı Zeliha Yapsık Toros, CHP Kadın Kolları Başkan adayı Gamze Arslan ile CHP’li kadınlar, ailesi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Cenazede acılı aile, taziyeleri cami avlusunda kabul ederken, üzgün ve bitkin oldukları görüldü. Anne Şenay Alvan cenaze töreninde fenalık geçirirken, gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavi edildi. Gamze Ak’ın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Eğriboyun Mezarlığında sevenlerinin gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

“HER YER KAN, HER YER CAM”


Yangın çıkan eve gittiğini ve evin içine girerken içinin ürperdiğini ifade eden Gamze Ak’ın annesi Şenay Alvan, “Yakmış kızımı. Öncesinde darp etmiş. Dün eve gittim gördüm savaş çıkmış gibiydi. Ürperdim evin içine girerken. Benzin dökmüş yakmış. Kapıyı kilitlemiş. Çıkamamış odadan. Kimse o evden çıkamaz. Her yer kan, her yer cam” dedi.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”


Bu olayın sonuna kadar arkasında duracaklarını dile getiren CHP Nazilli İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkan adayı Gamze Arslan da, “Nazilli’mizde yaşanan bu kadın cinayeti vahşeti, biz CHP’li kadınlar olarak şiddetle kınıyoruz. Bu olayın sonuna kadar arkasındayız. Bu kasti insan öldürme. Kızı vahşice yakmış. Gamze arkadaşımızın ailesinin mücadelesinde sonuna kadar yanlarında duracağız”