TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Gezi davasından tutuklu bulunan Osman Kavala’yı, açlık grevindeki Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ve Avukat Selçuk Kozağaçlı’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

“AİHM KARARI UYGULANMALI”

İki yılı aşkın süredir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen cezaevinde olan Osman Kavala, CHP’li Bülbül’e “İddianamede suçlamalara yönelik kanıt yok. Ayrıca adil yargılanma hakkım ihlal edildi ve savunma hakkımı kullanamadım. AİHM kararına rağmen hala cezaevinde tutulmayı kabul edemiyorum. AİHM kararının uygulanması gerekiyor” dedi.

“MUHALİF OLDUĞUM İÇİN CEZAEVİNDEYİM”

Avukat Selçuk Kozağaçlı da savunma hakkını kullanamadığını iddia ederek, “Savunma hakkımı kullanmadım. Dosyada bulunan belgeleri inceleyemedim. Haftada iki saat olmak üzere toplamda 40 saat bilgisayarda inceleme izni verdiler. Dosyamı inceleyemediğim için savunma yapamadım. Zaten mahkeme yargılamadan önce kararını vermiştir. AİHM VE AYM’nin lehe kararlarına ‘İstanbul grubu’ denilen grup uygulamıyor. 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi özel yetkili mahkeme gibi çalışıyor. 20 baro başkanı bunun için HSK’ye başvurdu ama sonuç hâlâ yok. Ben de sonucu merak ediyorum. Mr çektirmek için 14 ayda gün veriyorlar. Fizik tedavi için 16 ayda gün veriyorlar. Sağlık hakkını kullanamıyoruz. Hastane küçük ve yetersiz” dedi.

“DİYALOG ZEMİNİ KURULMALI”

Açlık grevini sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in 40 kiloya düştüğünü belirten Bülbül, Adalet Bakanlığı’nın bir an önce diyalog zemini kurması gerektiğini belirtti. Bülbül, “Talebi Grup Yorum konserleri yasaklarının kalkması ve tutuksuz yargılanma. Yeniden gitar çalmak istiyor. ‘Biz terörist değiliz’ diyor. ‘250 bin kişiye konser verdik. Muhalif olduğumuz için cezaevindeyiz. Mektupların orijinalleri verilmiyor. Fotokopisi veriliyor ve çoğu yer karalanmış oluyor. Siyasi dergi verilmiyor ve 10 kitap sınırlaması var. Spor hakkını yasaklamışlar o nedenle insanlar görüşemiyor’ diyor. Adalet Bakanlığının girişimi şimdiye kadar hiç olmamış. Talepler karşılanamayacak talepler değil. Adalet bakanlığı bu konu hakkında bir an önce bir diyalog zemini kurmalı” ifadelerini kullandı.