Kuşadası'nda 1995 yılından bu yana dernek için fedakarca çalışan 2002-2020 yılları arasında da 18 yıl Başkanlık yapan Nermin Akar, gönüllülük gerektiren dernekte Başkanlık bayrağını yönetim kurulu üyesi Selma Keleş'e bıraktı.

"DERNEĞİN BİR NEFERİ OLARAK GÖREVE DEVAM"


Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak,Atatürk İlkelerinden ayrılmadan, dorukta ve yüz akı ile görevden ayrıldığını ifade eden Nermin Akar; "Kutsal ay yıldızlı bayrağımı başım üstünden indirmeden, dil, din,ırk, cinsiyet, siyasi düşünce ayrımı yapmadan çalışarak, gençlere fırsat tanımanın zamanının geldiğini düşünerek 25 yıldır çalıştığım, 2002-2020 yılları arasında 18 yıldır yürütmüş olduğum Yönetim Kurulu Başkanlığımı, hizmet gönüllülük bayrağımızı Selma Keleş kardeşime emanet ediyorum. İnanıyorum ki çok başarılı olacaktır. Bu süreçte; desteğini, gücünü hep arkamda hissettiğim genel merkez başkanlarıma, yönetim kurulu üyelerime, duayenlerime, yaşam sebebim, ışığım aileme, Kuşadası idarecilerimize, müdürlerimize, değerli basın mensuplarımıza, Kuşadası yönetim kurulundaki kardeşlerime, gönül köprümün derneğimin üyelerine, bana inanan güvenen Kuşadalı hayırseverlere, iş insanlarına sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Mutluyum ve gururluyum. Bundan sonra yönetim kurulunda arkadaşlarımın yanında hizmete devam edeceğim. Yaşadığım sürece Türkiye Yardım Sevenler Derneği ailesinin içinde olacağım. Kırdıklarım olmuş ise bağışlasınlar ve haklarını helal etsinler. Beni sevgiye doyurduğunuz, kendimi her zaman kıymetli hissettirdiğiniz, inandığınız, güvendiğiniz için sonsuz teşekkürler. Gönlü doğru olan, dili düzgün konuşan, yaradan ve yaratılan için atan kalplere sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

"ÜLKENİN HER KÖŞESİNE HİZMET GÖTÜRDÜK"


Akar, ayrıca yaptıkları hizmetler hakkında bilgi vererek, "18 yılda Atatürk Öğrenci Bursu ile 600 öğrenci ile Üniversite mezuniyetleri sağladık. 5 binden fazla aileye erzak yardımı, sayısız yatalak hasta bakımı ve ameliyat yardımı, kadın sağlık bilinçlendirmeleri ve tedavileri, 2 anaokulu donanımı, sayısız sünnet, düğün, ev eşyası yardımı, engellilere akülü ve manuel arabalar, Doğu Anadolu Bölgesi köylerimize okul ve kütüphane yardımları, her yıl yetiştirme yurtlarındaki 300 çocuğa yatılı olarak yaz tatili, yaşlı bakım merkezleri yardımları olmak üzere her ihtiyacı olana talep edilmeden el uzattık. Dil, din, ırk, siyasi görüş ayırt etmeksizin Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan gerçek Cumhuriyet Kadını olarak, Türk bayrağını ellerinden ve gönüllerinden bırakmadan yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte memleketin her köşesine ulaştık" dedi.