Germencik'te birisi mobilya ve aksesuar, diğeri beyaz eşya olmak üzere iki dükkanı bulunan 41 yaşındaki evli ve bir çocuk babası İdris Çiçek, iş hayatında yakaladığı başarı ile örnek oldu. Aslen Sivaslı olan esnaf Çiçek, İzmir'de liseden mezun olmasının ardından askere gidinceye kadar sokak sokak gezerek, sırtında taşıdığı halı, kilim ve battaniyeleri sattı. Kazandığı paralarla askerden dönüşte kendisine minibüs alan Çiçek, eşyalarını satmak için İzmir'den Germencik'e gelip gitmeye başladı. Halkın kendisine gösterdiği ilgiden memnun olan Çiçek, yerleşmeye karar verdiği Germencik'te kendisine 2005 yılında 50 metrekare genişliğinde bir dükkan hizmete açtı. İşleri iyi giden Çiçek, 2010 yılında mevcut dükkanını büyüttü, geçen yıl da ikinci dükkanını hizmete açtı. Seyyar satıcılıktan patronluğa kadar yükselen Çiçek, iş yerlerinde de toplam 5 kişiye iş imkanı sundu.

GENÇLERE ÇOK ÇALIŞIN TAVSİYESİ

Bulunduğu mevcut duruma, ailesinin desteği ile değil tamamen çalışarak geldiğini belirten örnek esnaf İdris Çiçek, "Dedem de babam da sırtında halı, kilim, battaniye satardı. Ben de onların izinden gittim. Çok çalışarak, bugünlere geldim. Seyyar satıcılığı bıraktım, şu anda iki dükkanım ve çalışanlarım var. Kazandığım gelirle de ailemin geçimini rahatlıkla sağlayabiliyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. İş hayatında başarılı olmak isteyen gençlere dürüst, sabırlı olmayı ve çok çalışmayı tavsiye ediyorum" dedi.

HAYALİNİN PEŞİNDE

Hayalinin Germencik’ten kurumsal bir marka çıkarmak olduğunu kaydeden Çiçek, bu markanın Kuşadası, Selçuk, İzmir ve Aydın hattında da şubelerini açmayı planladığını dile getirdi. Çiçek, hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı Mart ayında atacağını ve Kuşadası'nda ilk şubesini faaliyete geçireceğini ifade etti.