Fotoğraf sanatına olan ilgisi ile bilinen ve çok sayıda sergisi bulunan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in daveti üzerine ilçeye gelen Vizör’deki Hayatlar grubunun kurucusu Engin Başa ve grup üyesi Dursun Aras ilçeye hayran kaldı. Daha önce sadece çömlek atölyelerine geldiklerini dile getiren Başa, bu gezide Alemler Mahallesini, semerci ve yorgancı gibi kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarını tanıma şansı yakaladıklarını söyledi. İlçede zeytinciliğin ve tütüncülüğün olduğunu bu gezi sırasında öğrendiklerini ifade eden Başa, bu ürünlerin hasat dönemlerinde ayrıca özel olarak fotoğraf turları düzenleyeceklerini dile getirdi. 10 yıldır fotoğraf tutkunlarıyla birlikte Türkiye’nin her yerine geziler düzenlediklerini ifade eden Başa, rotalarına Karacasu’yu eklediklerini ifade etti.

ROTAYA KARACASU DA EKLENDİ


Başa, “Mayıs ayında fotoğraf gezisi düzenleyeceğiz. Ağustos’ta da geleceğiz. 30-40 kişilik ekiplerle gelerek fotoğraf turları yapacağız. Vizordeki Hayatlar grubu Facebook’ta ilk kurulan gruplardan. Çömlekçilere gelmiştim. Bu gezimizden çok memnun kaldık. Herkes çok iyi karşıladı. 4-5 mekanda çekim yaptık. Tütüncüleri çekmek için ayrıca geleceğiz. Önümüzdeki yıl Güneydoğu Anadolu’da Yaşam konulu 3. Sergiyi açacağız. İstanbul’da Pekmezköy ve Gaziantep’te Madenciler konulu birer sergi açtık. Hem fotoğrafı sevdiriyoruz hem de yöreleri tanıtıyoruz ve tanıtıyoruz. Mükemmel bir yer Karacasu” dedi.

“HER AY FOTOĞRAFÇILARI AĞIRLAYACAĞIZ”


Her ay fotoğraf dünyasından bir iki kişiyi ilçeye davet edeceklerini ifade eden Kaymakam Ahmet Soley, “Bu gelen ekipler burada ön inceleme yapacaklar. Ardından ekipleriyle turlar düzenleyecekler. İlçenin tanıtımına katkıda bulunacak çalışmalar olacak. İlçemizde eski evlerin restore edilmesiyle buralar da fotoğrafçılar için önemli doku oluşturacak” dedi. Ziyaretleri sebebiyle Başa ve Aras'a teşekkür eden Soley, grup üyelerine ilçenin yöresel ürünlerinden hediye etti.