Başkanlığını Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın, başkan yardımcılığını Mehmet Erikmen’in yaptığı, üyeleri arasında MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Emrah Karcılı ve Deveciler Derneği Üyesi Akın Şavk’ın bulunduğu komitenin düzenlediği deve güreşi festivalinde çeşitli il ve ilçelerden gelen develer kozlarını paylaştı. Zeki İnal’ın ev sahipliği yaptığı festivali Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Karacasu MYO Müdürü Umut Tolga Gümüş, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Ali Akar, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Karacasu Belediye Meclis Üyeleri Memduh İlgili, Fatih Akkın, Uğur Çoban, Nilgün Koruk, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Ataeymir Sulama Kooperatifi Başkanı İrfan Germe, TUTAP Aydın İle Temsilcisi Müzehher Günyol, Karacasu Turizm Derneği Başkanı Bülent Eriklioğlu ve çevre il ve ilçelerden gelen siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri takip etti.

İNAL’DAN DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR


Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zeki İnal, tüm katılımcıların tek tek isimlerini sayıp katılım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan İnal ayrıca, “Komite Başkan Yardımcım Mehmet Erikmen, Murat Uysal, Emrah Karcılı, Akın Şavk’a, şahsımı ve belediyemizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan MHP Genel Merkezine ve MHP İl Başkanımıza sonsuz saygı ve sevgilerimi iletiyor, maddi manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Güreşimizin yapılmasında maddi-manevi destekleri olan Yıldırım Manav sahibi Murat Yıldırım’a, ALO 24’e, En Gözde Pide’ye, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’e, İren Ticarete, Ali Kamer Mermer İşletmesine, Ataeymir Sulama Kooperatifi Başkanı İrfan Germe’ye, Kale-Tavas Güreş Ağası Sezer Tomay’a, Ataeymir’den Yörük Beyi Mehmet Altınöz’e, Küçükdağlı Pide’ye, Aksaklı Ticaret’e ve az çok demeden katkılarını veren Karacasu halkına, esnafına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. Fotoğraf sanatına olan ilgisi ile tanınan ve çok sayıda sergileri bulunan Ahmet Soley, sık sık makinasını eline alarak güreşlerden enstantaneler yakaladı.

“BU YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ”


Festivalde 60’a yakın müsabaka gerçekleşirken zaman çifkapanı yaşandı zaman zaman da hızını alamayan develer güreş alanı dışına çıkarak heyecan yaşattı. Kaymakamlık Kupası Number One Pazarlıoğlu ile Milas’tan Hamzabey arasında yapıldı. Kupayı Hamzabey kazandı. Zeki İnal adına Furkan Egemen’le güreşen Başkan Bey isimli deve rakibini mağlup etti. Başkan İnal’a kupasını Germencik Eski Belediye Başkanı Ümmet Akın takdim etti. Güreşlerin ardından konuşan İnal, “Karacasu’da bu yıl ikincisini düzenlediğimiz deve güreşi festivaline katılımın güzel olması bizi memnun etti. Deve güreşi hepimizin bildiği gibi Uygur ve Göktürk’lerden beri gelen devam eden, Yörük kültürünün bir festivali. Biz de bu Yörük kültürünü yaşatmak adına Karacasu’da bu festivali devam ettireceğiz. Hava çok güzel, katılım çok güzel. 120’nin üzerinde çeşitli il ve ilçelerden develerimiz var. Şampiyon develer var. Güzel müsabakalar oldu. Önümüzdeki yıl daha güçlü bir güreş yapacağımıza inanıyorum” dedi.