Germencik'in Ortaklar mahallesinde yaşayan Ayvaz çiftinin 3 çocuğundan Meryem Ayvaz, bacaklarının morarması şikayetiyle Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede yapılan tetkiklerde küçük kızın lösemi hastalığı teşhisi kondu. Kemoterapi tedavisine başlanan küçük kızın saçları döküldü. Ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle bakımında zorlandığı Meryem'i anneannesi Kübra Kabakçı yanına aldı. Kuşadası'nda yaşayan Kübra Kabakçı, engelli eşinin maaşıyla hem engelli eşine hem de lösemi hastası Meryem'in tedavi sürecindeki gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

PERUKLA YÜZÜ GÜLDÜ

Küçük Meryem, kemoterapi tedavisi nedeniyle saclarının dökülmesine çok üzüldü. Meryem'in üzüntüsüne annaannesi Kübra Kabakçı dayanamadı. Kabakcı, torununu yanına alıp kuaför Kenan Kaya'nın yanına götürdü. Kuaför Kaya, küçük kıza sürpriz yaparak Meryem'in rahat kullanabileceği şapka peruk hediye etti. Peruk şapkasını takan küçük Meryem, moral bulurken mutluluğu gözlerinden okundu.

MERYEM'E ÖZEL PERUK YAPTI

Lösemi hastası çocukların peruk takamadığı için Meryem'e özel bir peruk geliştirdiğini belirten kuaför Kaya, "İlçemizde şimdiye kadar pek çok kanser hastasına sacları döküldüğü için peruk hediye ederek moral oldum. Meryem'in anneannesi de bana ulaşıp torunu için peruk yapmamı istedi. Fakat lösemi hastası çocukların sağlık açısında peruk takmaları uygun değil. Bunu bildiğim için Meryem için özel bir yöntem geliştirip şapkalı peruk yaptım. Meryem, dilediği zaman şapkasını çıkartıp rahat edebilecek. Meryem'in gözlerinin güldüğünü görmek benim için her şeyden değerli" diye konuştu.

FEDAKAR ANNEANNE

Torunu Meryem’i mutlu etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Kübra Kabakcı, "Torumun hastalığa yakalandıktan sonra ona ben bakmaya başladım. Meryem ile birlikte engelli eşime de ben bakıyorum. Eşim de iki yıl önce ayaklarını kaybetti. Meryem'i tedavisi için haftada bir kez ADÜ Hastanesi'ne götürüyorum. Meryem’i mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. Ancak torunum Meryem’in bazı ihtiyaçları için duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.