Yoğun ilgi gören ‘Biz Bize Kız Muhabbeti’ serisinin ikinci oyunu ‘Kız Tarafı Düğün Müğün’, izleyicileri kahkaha boğdu. Altı yıldır yalnızca kadın gruplarına stand up yapan Benan Bilek, Aydın’a gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Bilek, programın girişinde yaptığı konuşmada öfkenin yükseldiği, stresin günlük hayatın yıpratıcı bir parçası bu yıllarda kadın kadına neşe üretmenin çok zor olduğunu söyleyerek program boyunca izleyici kadınlarla beraber keyiflenebilmeyi diledi. Üç saatlik programda kadın girişimciler keyifli bir vakit geçirdi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü haftasında düzenlenen oyunda katılımcılar da çok eğlendiklerini söyledi.

ÖLMEK DEĞİL GÜLMEK İSTİYORUZ

Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay, “Aydın İş Kadınları Derneği olarak kadının iş hayatında aktif katılımcı olması ve güçlenmesi derneğimizin varolma amacıdır. Cesur ve hayatın içinde görünür olan kadınların artması için çalışıyoruz. Ancak bu sayede sosyal eşitsizliklerin önüne geçilerek kadına yönelik şiddete dur denilebilir. Kadın yaşamalı, üretmeli, gülmeli. Benan hanımın pozitif enerjisi ve keyifli gösterisi sayesinde dernek üyelerimiz ve misafirlerimiz ile beraber çok iyi vakit geçirdik. Kadınlar ölmek değil gülmek istiyor; ağlayarak değil, şarkı söyleyerek mutlu yaşamak istiyor” dedi.

KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTMALI

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadın girişimci sayısının yüzde 100 artırılması ile ilgili başlattığı seferberliği memnuniyetle karşıladıklarını belirten Aydın İŞKAD Başkanı Belgin Çekmen Altay, “TOBB Başkanımız her ilde kadın girişimci sayısının iki katına çıkarılması ile ülke ekonomisinde en az yüzde 20 büyüme hedeflendiğini açıklamıştır. İŞKAD, Aydın’da kadın girişimciliğini artırmayı kendine dert edinmiştir. Her fırsatta yaptığı ve yapacağı projeler ile bu yolda gönüllü hizmete devam ederek fark yaratacağız” diye konuştu.