Karacasu merkez ve çeşitli mahalleleri ile Afrodisias Antik Kentinde sportif faaliyetlerle de desteklenen kültür ve sanat dolu 5 günlük festivalin yankıları devam ediyor. Koordinatörü ve uygulayıcısının Karacasu Kaymakamlığı olan ve düzenleyici komitenin Karacasu Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Geyre Vakfı, Karacasu Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Karacasu Ziraat Odası Başkanlığı, Karacasu Esnaf Odası, Karacasu Şoförler Odası, Karacasu Turizm Derneği, Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneğinden oluştuğu festivale UNESCO’dan kutlama mesajı geldi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz imzası ile Karacasu Kaymakamlığına gönderilen mektupta festival sebebiyle tebrik edilirken gelecekte planlanacak etkinliklerde UNESCO’nun işbirliğine açık olduğu vurgulandı.

“BU FESTİVALDEN MEMNUNİYET DUYDUK”

Mektupta ayrıca, “15-19 Ekim 2019 tarihlerinde “Ara Güler ve Prof. Dr. Kenan Tevfik Erim’i Anma ve 1. Uluslar arası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivalinin kurumunun koordinasyonunda ve ilgili diğer yerel paydaşların işbirliğinde Karacasu’da gerçekleştirilmiş olduğu büyük bir memnuniyetle öğrenilmiştir. Malumları olduğu üzere, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, eğitim, doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, kültür, bilgi ve iletişim işleriyle yükümlü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşları, UNESCO tarafından yürütülen çalışmalar konusunda bilgilendirmek, yürütülen faaliyetlere bu kurumların katkı ve katılımlarını sağlamak, UNESCO ile ilgili iş ve konularda toplumda farkındalık oluşturmak ve hükumete danışmanlık yapmak amaçlarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

“İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Olası işbirliklerinin değerlendirileceği kaydedilen mektup, “2017 yılında kültürel miras kategorisinden UNESCO Dünya Mirası Listesine kaydedilen Afrodisias konusunda gerçekleştirilen festival kapsamında şahsım ve yönetim kurulumuz adına tebrik ve şükranlarımı sunar, UNESCO konusunda gelecekte etkinlikler planlanması halinde olası işbirliklerinin değerlendirilmesi çerçevesinde Milli komisyonumuzun da haberdar edilmesi hususunu takdirlerinize saygılarımla arz ederim” sözleriyle son buldu.

KAYMAKAM SOLEY: “GURUR DUYDUK”

Aldıkları tebrik ve teşekkür mektubu ile çok mutlu olduklarını ifade eden Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, “Zorlu bir sürecin ardından gerçekleştirdiğimiz festivalimizden alnımızın akıyla çıkmıştık. Etkinliklerimize katılanlar, katılamayıp basından takip edenler hep övgü dolu sözler kullandılar. Ne kadar anlamlı bir iş yaptığımızı anlamıştık ama bu mektup tüm bunları daha perçinleyip güçlendirdi. Festivalimizin amacına ulaştığını görmüş olduk. İlçemizle gurur duyduk. Emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum. UNESCO yetkililerine de göstermiş oldukları bu nezaket ve işbirliği çağrısı için teşekkür ediyorum” dedi.