Köprülü vinç operatörlüğü mesleki yeterlilik belgesi 10 Kasım 2019 tarihinden itibaren zorunluluk kapsamına girdi. Nazilli Ticaret Odası(NTO) söz konusu belgeyi almak isteyenler için sınav ve belgelendirme uygulamasını sürdürüyor. Sınavlar teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı yapılıyor. Köprülü vinç kullanan kişilerin katıldığı sınavlarda başarılı olanlar ustalık belgesi yerine geçen mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanıyor.

“DÜZENLİ SINAV YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan NTO Başkanı Nuri Arslan, oda olarak 44 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi verdiklerini, MEYBEM A.Ş iş birliğinde sınav ve belgelendirme faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. “Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavını düzenli olarak yapan az sayıda Odadan birisiyiz” diyen Arslan; “Üretim ve imalat faaliyeti bulunan işyerlerinin genelinde köprülü vinç kullanılmaktadır. Bu işyerlerinde köprülü vinç kullanan birçok işçinin MYB Belgesi bulunmadığından Odamız üyeleri için yerinde hizmet ilkesiyle MYB sınav ve belgelendirme hizmetini talep eden işyerlerimizde verilebiliyoruz” diye konuştu.

İŞ YERİNDE SINAV AVANTAJI

Farklı iş kollarında ancak aynı sektörde olmak şartıyla; toplamda on kişilik bir talebi sağlayan işletme için sınavın işyerinde yapabildiğine dikkat çeken Arslan; “Bu, işletmeler için büyük avantaj sağlıyor. Personelin işyerinden ayrılmadan sınav, belge hizmeti alması işyerinin faaliyetine ara vermeden devam etmesine imkan verirken, işçinin bu hizmet için başka bir kente gitmek zorunda olmaması kendisine maddi,manevi fayda sağlıyor” dedi.

TİCARET ODASI'NDA EĞİTİM İMKANI

NTO ayrıca inşaat sektörünün tüm dalları, kaynakçılık , metal sac işlemeci, metal kesimci, cnc programcısı, makine bakımcısı, servis şoförlüğü, emlakçılık, asansör bakım ve onarımcısı ve 2.el motorlu araçlar satış sorumlusu alanlarında belge verebiliyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları Nazilli Ticaret Odası ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan yetki almış Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri - MEYBEM A.Ş işbirliğinde NTO’da yapılıyor.