Aydın’ın Nazilli ilçesi Sevindikli Mahallesi’nde yaşayan Sezen Ünlü’nün hayatı, İŞKUR’un engelli vatandaşlara sağladığı hibe desteğiyle değişti. Çocuk yaşlarda geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme güçlüğü çeken ve yüzde 40 engelli raporu bulunan Ünlü, koyun çiftliği kurmak için proje hazırladı. Projenin kabul edilmesiyle İŞKUR’dan 30 bin liralık hibe desteği alan evli ve üç çocuk annesi Ünlü, yaklaşık iki yıl önce koyun çiftliği kurdu. Hayalini kurduğu çiftlikte hibe desteğiyle aldığı 30 koyunla kendi işinin patronu olan Ünlü, iki yılda koyun sayısını 120’ye yükseltti.

“DEVLETİN İMKANLARINDAN YARARLANIN”

Ortaya koyduğu girişimcilik ruhu ve azimle takdir toplayan 40 yaşındaki Ünlü, “Üretmek, kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak çok güzel. Devletimizin engelli vatandaşlara yönelik verdiği destekten haberdar olunca hemen başvuru yaptım. Kendi işimi kurdum ve ekonomiye katma değer sağlıyorum. Çok mutluyum. İki yılda koyun sayısını 120’ye yükselttim. İşletmelerimle ilgili hedeflerim var. Engelli vatandaşlara da çiftliğimde iş imkanı sağlamayı hedefliyorum” dedi.
Herkesi devletin imkanlarından yararlanmaya davet eden Ünlü, “Devletimizin her kesimden vatandaşa yönelik birçok destek uygulaması var. Bu desteklerden herkes yararlanmalı ve kendi işini kurup ülke ekonomisinin daha da büyümesi için çaba harcamalı” diye konuştu.

ÜCRETSİZ PROJE DESTEĞİ

Engelli vatandaşların her işin üstesinden gelebileceğini kaydeden Ünlü, “Ülkemizde birçok engelli vatandaşımızın ne zorluklarda hangi başarılara imza attığını görüyoruz. Bu vatandaşlarımız hepimiz için birer örnek. Bu anlamda başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız her işi başarabilir. Yeter ki başaracağına inansınlar” şeklinde konuştu. Ünlü’nün eşi olan Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü de İŞKUR desteğiyle işini kurmak isteyen tüm engelli vatandaşlara ücretsiz olarak proje desteği sağladıklarını açıkladı.