Didim’de yaşayan iki İngiliz aile dolandırıldıklarını ileri sürerek yargı sürecine başvurdu. William ve Carol Steele (68) çifti, 2012 yılından itibaren Didim İlçesi Efeler Mahallesinde yaşamaya başladı. Süreç içerisinde William Steele hayatını kaybederken, eşi Carol Steele eşinin adına olan arabasını satmak için ilçede yaşayan Nicola G. adlı İngiliz uyruklu arkadaşından yardım istedi.

“TÜM MALIMI KAYBETTİM”

İddiaya göre Nicola G. adlı İngiliz kadın, Carol Steele ile buluşarak eşi olan Mesut K'nin devlette yüksek bir memur olarak çalıştığını ve kendisine bu konuda yardım edeceğini bildirdi. Süreçle ilgili yaşadıklarını anlatan Carol Steele, “Arkadaşım bana eşinin yardım edeceğini söyleyerek bizleri bir araya getirdi. Bu süreçte Mesut K. adlı kişi araç satışıyla ilgili masraflar var diyerek benden para istedi, ben de verdim. Bana daha sonra, ‘Aracın sigorta ve tazminat formları var’ bahanesiyle birkaç form gibi bir şeyler imzalattı. Sonra ben imzaladığım bu kağıtları İngiltere’de yaşayan kardeşime anlattım. Ne imzaladığımı bilmediğim evrakları geri istememi söyledi, bunun üzerine evrakları geri istedim ama vermedi. Ardından da bu kağıdın da senet olduğu elime geçen tebligatla ortaya çıktı. Hakkımızda icra takibi başlatmış. Bu süreçte bankadaki 271 bin TL’yi icrayla elimden aldı. Satılmasını istediğim aracı da 32 bin TL’ye daha önceden satıp elimden aldı. Tüm malımı kaybettim. Şu an konu yargıda ve bu konuda Türk yargısından yardım bekliyoruz” dedi.

“1 MİLYON TL’LİK SENET İMZALATTILAR”

Öte yandan David (55) ve Carole (57) Wilson çifti de Mesut K. adlı şahsın kendilerini dolandırdığını ileri sürdü. Her şeyin aynı zamanda arkadaşları olan Carol Steele'ye yardım etme sürecinde başladığını belirten çift şunları kaydetti: “Carol Steele'ye aracın satışı sürecinde evimizde ilk kez 17 Ocak 2016 tarihinde bu şahısla tanıştık. Bize çok iyi davrandı, sanki yıllarca tanışıyormuşuz gibi hareket ederek bizim ekonomik durumuzu öğrenmek için sorular sordu. Ardından 4 gün sonra bir etkinlikte Mesut K. denen şahısla Carol Steele ve başka arkadaşların da olduğu yerde görüştük. Bu görüşmemizde şahıs bize, 'Arkadaşımız olan Carol Steele kocasının Didim’in değişik yerlerinde arsa ve arazileri var, bu yerleri niye daha önce bana söylemediniz?' diyerek bunları görmek isteyip istemeyeceğimizi sordu. Biz de görmek istediğimizi belirttik. Bunun üzerine bizleri bizim arabamızı kullanarak, Didim Yeşiltepe’ye oradan Bafa Gölü’ne götürerek Carol Steele’nin kocasına ait olduğunu iddia ettiği arazi ve arsaları gösterdi. Oradan bizleri Milas Selimiye’ye oradan da Milas Adliyesi, Milas Tapu Müdürlüğü, Milas Belediyesine götürdü. Tüm gün boyunca hiç yemek ve su bile içmemize müsaade etmeden bizleri etkilemek için dolaştırdı. David kanser hastası ve şeker hastası olduğu için yemek yemesi gerektiği halde yemek yeme imkanı olmadı. Bayılacak duruma geldi. Milas ilçesinde kırtasiyeden almış olduğu bir takım evrakları doldurmamızı ve bu evrakların arazilerin tahmini değer formu olduğunu ve bunları Carol Steele’ye yardım etmek için yaptıklarını, bu değerler üzerinden bu arsaları kayıt edeceğini belirterek imzalattı. Bu senedin biz daha sonra takip açılınca 1 milyon TL olduğunu öğrendik. Ödeme emirlerinin ne zaman geleceğini çok iyi biliyordu. Gelen ödeme emirleri postacı geldiğince bizim yanımızda idi ve tebligat zarflarını alarak, 'Ben bunlar ile ilgilenirim. Sakın açmayın açarsanız kabul etmiş olursunuz’ diyerek olanları öğrenmemizi istemedi. Bu süreçten sonra bize yardımcı oluyormuş gibi davranarak bizleri her sabah Didim’den alarak Didim dışına gezdirmeye götürüyordu. Buradaki amacı icra takiplerinin kesinleşmesi için geçmesi gereken sürenin dolmasını sağlamakmış. Ardından ise bizim için yıkım süreci başladı” diye konuştu.

“ARABAMIZ VE EVİMİZ SATIŞTA”

David ve Carole Wilson çifti, aradan geçen sürenin sonunda Mesut K. adlı şahsın kendilerinden aldıkları 1 milyon TL’lik senedi icraya verdiğini ve yasal işlem başlattığını dile getirerek, "Ardından ikinci bir tebligat geldi. Biz de bunu paramızın olduğu bankaya giderek yetkililere sorduk ve durumun ne kadar vahim olduğunu öğrendik. Ardından icradan bankadaki 421 bin TL’mize el koydular. Ardından arabamızı sattırdılar ve evimizi satışa çıkardılar" ifadelerini kullandı.

“PARAMIZ KALMADI, TEMİZLİĞE GİDİYORUZ”

55 yaşındaki David Wilson, yaşadıkları tüm olumsuzluklar nedeniyle eşiyle psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, “Ben kanımdaki bir hastalık sebebiyle havasının güzel olması sebebiyle buraya yerleştim. Sürekli ilaç kullanıyorum. Ülkemde emeklilik için başvurdum ama yaşımı bekliyorum. Şu an bankada param kalmadı, evim ihaleden satışa çıktı. Eşimle ev temizliğine gidiyoruz. Hayatımı kurtarmak ve yeni bir yaşam için Didim’e geldik ama yaşamımı kararttılar" diye konuştu.
Wilson, yaşadıkları sıkıntıları İzmir’de Elçilik temsilcilerine de iletmelerine rağmen kendilerine bir destek çıkılmadığından dert yanarak yetkililerden bu konuda destek beklediklerini belirtti.

“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

Mağdur İngiliz ailelerinin avukatı Muhittin Doğan da, şöyle dedi: “Konuyla ilgili davaları açtık. Son olarak David ve Carole Wilson'ın villalarının satışını engellemek için menfi tespit davası ve İhalenin feshi davası açtık. Yargı süreci devam ediyor. Bu süreçte müvekkillerimle ilgili olarak dava sürecinde Mesut K.’nın ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu dile getirdik ama yargı süreci yavaş işlediğinden mağduriyetler devam ediyor. Biz bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”