Germencik Ziraat Odası'ndan 'siyaset' açıklaması geldi. Yapılan yazılı açıklamada, oda yönetiminin göreve geldiği günden bu yana herhangi bir siyasi partiye, kooperatife, sendikaya ya da bir siyasiye muhalif ya da sempatizan olma gibi bir durumunun asla olmadığı kaydedildi. 15 kişilik oda meclisinde de ilçenin tüm çiftçisinin temsil edildiğinin dile getirildiği açıklamada, "Her siyasi görüşten, renkten meclis üyemiz bulunmaktadır. Elbette bireysel olarak herkes kendi dünya görüşünü temsil etmektedir. Ancak oda çatısı altında tek ortak noktamız ve gayemiz Germencik çiftçisidir" ifadeleri kullanıldı.

ŞEFFAF YÖNETİM VURGUSU


Açıklamada, odanın şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediği, yapılan harcamaların her ay meclisin ve yönetimin denetiminden geçtiği bildirildi. Özellikle Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu’nun harcamalar ve oda aracının kullanımı ile ilgili çok titiz davrandığının belirtildiği açıklamada, "Araç garajdan imza ile çıkarılıp kilometre yazılıp dönüşte yine kilometresi yazılmak suretiyle teslim edilmektedir. Göreve geldiğimiz günden bugüne çiftçinin yararına olmayan hiçbir alanda aracımız kullanılmamaktadır" denildi.
Odanın 13 bin üyesi ile Germencik’in en büyük sivil toplum örgütü ve çiftçi kuruluşu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, odanın günlük siyasi polemiklere dahil edilmemesi istenerek, "Germencik tarımı ve ziraati için önerisi, fikri olan herkese kapılarımız sonuna kadar açıktır" ifadeleri kullanıldı.