Aydın'ın Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi’nde yaşayan Muammer Çetinkaya, çileli yaşamı sona eriyor. Çocuk yaşta annesini kaybetmesinin ardından babaannesi ve babasıyla birlikte yaşayan Çetinkaya, askerliğini bitirdikten sonra Kuşadası’nda çobanlık yapmaya başladı. Bugüne kadar evlilik yapmayan 67 yaşındaki Çetinkaya, yıllar sonra doğup büyüdüğü mahallesine döndü. Geçen Ocak ayında baba ocağına döndüğünde Çetinkaya, doğup büyüdüğü evi yıkılmış bir vaziyette buldu. Mahallesinden ayrılmak istemeyen Muammer Çetinkaya, kargılardan oluşan bir baraka inşa etti. Elektrik ve suyu olmayan 6 metrekarelik barakada yaşam mücadelesi veren Çetinkaya’nın durumunu öğrenen AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, durumu AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı ile Aydın Valiliği’ne bildirdi. Milletvekili Posacı ve Aydın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Murat Bildik ile birlikte Başkan Gülaştı, Muammer amcayı köyünde ziyaret ederek yardım elini uzattı.

SICAK YUVASI OLACAK

Muammer Çetinkaya’yı sıcak bir yuvaya kavuşturacaklarını kaydeden Başkan Gülaştı, “Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk olarak Muammer amcamızı huzurevine yerleştireceğiz. Ardından köyünde iki odalı bir evin yapılması için çalışma başlatacağız. Bu süreç tamamen Muammer amcamızın talebi doğrultusunda yürütülecek. Muammer amcamıza devletimizin ve hükümetimizin şefkatini yansıtarak onun sıcak bir yuva ve sıcak bir aş bulmasını sağlayacağız. AK Parti Aydın Milletvekilimiz Rıza Posacı ve Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger’e gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Devletimiz ve hükümetimiz her zaman yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında. Bizler siyasetle uğraşan insanlar olarak da devletimiz, bürokrasi ve vatandaş arasında köprü kuracağız. Yardıma ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için gayret sarf edeceğiz” dedi.

"ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN"

Sıcak bir yuvaya kavuşacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Çetinkaya, “Artık sıcak bir yemek yiyeceğim. Kışı bu barakada geçirmeyeceğim. Çok mutluyum. Allah devletimiz ve hükümetimize zeval vermesin” diye konuştu.