Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’ın ev sahipliğindeki festivalin açılışına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Muğla Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kale Belediye Başkanı Salih Sağınç, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Rahvan atlar, mehteran takımı ve halk oyunları ekiplerinin katılımıyla kortej yürüyüşünün yapılmasının ardından Atatürk anıtına festival çelengi konulup saygı duruşu yapıldı. Ardından tanınmış sunucu Ateş’in sunumuyla başlayan programda mehteran takımı gösterilerini sundu.

TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ


Festivalde açılış konuşmasını yapan Zeki İnal, “Bu festival bizi antik Roma’dan Osmanlı’ya oradan Türkiye Cumhuriyetine kadar ulaşmış medeniyet kültürlerini kaynaştıran, sosyalleştiren, gelenek örf ve adetlerimizin tanıtımına yardımcı olan ve Karacasu’nun geleceğe taşınmasında çok önemli bir yeri olan önemli bir festivaldir. Festivalimiz geçen yıllardan farklı etkinliklerle zenginleştirdik. 1987 yılında başlayıp bugüne kadar festivallerimize emek veren değerli belediye başkanlarımıza ve tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Festivalimiz Afrodisias’ın tanıtımına ve dünya kalıcı mirası listesine girmesine katkı sağladı. Dolu dolu bir festivalle sizleri buluşturan komitemize, organizasyonda emeği geçen herkese, maddi yüke destek veren sponsor firmalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

YÖRESEL ÜRÜNLER HEDİYE EDİLDİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Deniz Kolalı Depboylu, “9.18 metrelik pide rekoru sebebiyle ustalarımızı tebrik ediyorum. Pide denince akla Karacasu gelir. Keşkek denince Karacasu gelir. Biz Aydınlılar olarak kültürümüze de sahip çıkarak bunları gelecek kuşaklara taşımak için var gücümüzle taşımak için çalışıyoruz. Ehline emanet ettiniz Karacasu’yu. Bizim de gözümüz arkamızda değil. Zeki İnal ile birlikte tüm belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de bir konuşma yaparken ardından Depboylu ve Köşger’e birer plaket ve içerisinde Karacasu zeytinyağı, incir, bal ve toprak ürünlerinin bulunduğu hediye paketi takdim edildi.

İKİ DEVLET TEK COŞKU


Ardından Gürcistan, İran ve Azerbaycan’dan gelen halk oyunları ve Karacasu Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Stantların gezilmesinin ardından festival açılışı sona erdi. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen konserde Yıldırım Yıldızdoğan sahne aldı. Yıldırım Yıldızdoğan Karacasuluları coştururken konser alanında halk oyunu gösterileri sunan Azerbaycanlı misafirler de sahneye çıkıp kardeş ülkenin şarkılarını seslendirdi. Azerbaycan ve Türk bayrakları birlikte dalgalanırken Cumhuriyet meydanında gerçekleşen konserde kalabalık anayola taştı. Festivalin ikinci gün akşamı yine İran Türkleri, Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile devam etti. DJ Metehan Çifçi de performanslarını sergiledi.