Aydın Valiliği'nin izniyle kızı için yardım kampanyası başlatan baba Aydın Kütük, tek bir emekli aylığı ile evini geçindirmeye çalıştığını belirterek, "7 ay daha Antalya'da tedavisi devam edecek olan kızımız Nurşenay'ın bakım masrafları için yardım istiyoruz" dedi. Efeler ilçesinde yaşayan Aydın ve Nimet Kütük'ün kızları Nurşenay'a 2.5 aylıkken rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü hastanede yapılan tetkiklerin ardından talasemi hastalığı teşhisi kondu. Küçük Nurşenay, yaşama tutunabilmek için her ay Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Hastanesi'ne giderek kan nakli yaptırdı. 12 yıldır kan desteği ile yaşama tutunan Nurşenay'ın durumu ağırlaşınca doktorları ölümcül sonuçların ortaya çıkmaması için ilik nakli gerektiğini aileye bildirdi.

"İYİLEŞEREK EVİME DÖNMEK İSTİYORUM"

Ablasının iliğinin uymaması nedeniyle Kütük ailesi tüp bebek ile çocuk sahibi olmak istedi. Fakat işler umdukları gibi gitmedi. Yeniden çocuk sahibi olamayan aile, Nurşenay için Dünya Kök Hücre Bankası'na başvurdu. Kök hücre donörü olmak için başvuran bir Türk donörle Nurşenay'ın doku uyumu sağlandı. Küçük kızın ailesi nakil işlemi için Antalya'da özel bir hastaneye davet edildi. Kurban Bayramı'nın ilk günü doktorları tarafından yapılan nakil işlemi ile Nurşenay hayata tutundu. Duygularını dile getiren Nurşenay Kütük, "Burada bir süre daha tedavim devam edecekmiş. Bu sürede okuldaki arkadaşlarımdan ayrı kalacağım için çok üzgünüm. İyileşerek evime dönmek istiyorum. Hayalim çocuk doktoru olmak. Benim gibi olan hastalara ben de umut olmak istiyorum" dedi.

ÇARESİZ BABADAN YARDIM ÇIĞLIĞI

Baba Aydın Kütük, ilik nakli olan kızının özel bir odada bakılması gerektiğini söyledi. Maddi gücü yetersiz olduğu için Aydın Valiliği'nin izni ile sosyal medyada yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren baba Kütük, "Ben bir kurumdan emekliyim, eşim ev hanımı. Tek maaşla ailemi geçindirmeye çalışıyorum. Kızımın tedavisi Antalya'da 7 ay daha devam edeceği için buradan ev tuttuk. Kızımın özel bir odada bakılması gerekiyor. Özel bir beslenme programı uygulanacak. Benim bunların üstünden gelebilecek maddi gücüm yok. Bu yüzden kızım için yardım kampanyası başlattık. Hayırseverlerden kampanyaya destek bekliyoruz" diye konuştu.