Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki Netice İmer, 19 yaşındayken beyin tümörü ve 2 yıl önce de göğüs kanserine yakalandı. Genç kadın, kanserle savaşında 9 kez ameliyat olurken ailesinin moral desteğiyle amansız hastalıkların pençesinden kurtulmayı başardı. Kanseri yenen genç kadının bu mutluluğu kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle kısa sürdü. Genç kadına bu kez doğuştan kalp çarpıntısı (taşikardi) teşhisi kondu.

AMELİYAT PARASI İÇİN KÖFTECİDE ÇALIŞIYORDU

Kalp ritmi 300'ün üzerine çıktığı için geçen yıl kalbinden ameliyat olan İmer'in kalp damarı yakıldı. Ameliyatın ardından kalp çarpıntısı geçmeyen İmer'in yapılan kontrollerinde ana kalp damarına çok yakın mesafede diğer damarında da sorun olduğu belirlendi. İmer, ikinci kez ameliyata alındı ancak ölüm riski nedeniyle ameliyat tamamlanamadı. İki ameliyatı eşinin bankadan çektiği 50 bin lira kredi ile gerçekleştirilen İmer'in üçüncü ameliyatını olabilecek maddi gücü kalmadı. Çine'de bir köftecide çalışmaya başlayan İmer, kaşık-bıçak silip, masaları temizleyerek kazandığı yevmiye ile ameliyat parası biriktiriyordu.

REKTÖR DEVREYE GİRDİ

Ses Gazetesi’nin okuyucularına duyurduğu haberin adından İmer'in durumunu öğrenen Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir de devreye girdi. Aileye telefonla ulaşan Rektör Aldemir, İmer'in sağlığına kavuşması için maddi manevi destek olacağını söyledi. Rektör Aldemir, İmer ailesiyle görüştükten sonra ADÜ Hastanesi yetkililerine gerekenin yapılması talimatını verdi. Hastane yetkilileri tarafından davet edilen Netice İmer, üniversite hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. ADÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan'ın ilgilendiği İmer'in kalp sorununun yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek nitelikte olduğu ve EPS olması gerektiği vurgulandı. ADÜ'de bu tür kalp ameliyatının yapılmaması nedeniyle İmer'in ameliyatının olabilmesi için ADÜ Rektörlüğü'nce İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne talepte bulunuldu.

KIZIM ANNESİZ KALMAYACAK

Talebin olumlu karşılanmasının ardından İmer'e 9 Temmuz'a ameliyat tarihi verildi. İmer, Dokuz Eylül Üniversitesinde Doçent Doktor Emin Evren Özcan tarafından ameliyata alındı. İmer'in 2.5 saat süren zorlu ameliyatı başarıyla bitti. Ameliyatın ardından odaya alınan İmer, mutluluğu eşi Hüseyin İmer ile paylaştı. Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in sayesinde hayata yeniden tutunduğunu dile getiren İmer, "Çok zor günler geçirdim. Öleceğim diye korkuyordum. En büyük korkum da 9 yaşındaki kızım Sıla'yı annesiz bırakmaktı. Kalbimden ameliyat olabilmek için köftecide çalışmaya başladım. Ses Gazetesi aracılığıyla sesimi duyurdum. Haberin ardından sağ olsun, rektörümüz devreye girdi. Rektörümüzün girişimleri sayesinde ameliyat oldum. Ailemle birlikte çok mutluyuz. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için başta Ses Gazetesi ile Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e teşekkür ediyorum" dedi.

GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM

Aileyi telefonla arayıp 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise, "Gariban ailenin durumunu gazetenizden okudum. Ameliyat parası için kimseye muhtaç olmadan köftecide çalışan kadının azminden çok etkilendim. Aileyi üniversite hastanemizde misafir ettik. Kalp damarı yakma cihazı üniversite hastanemizde olmadığı için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile irtibat kurduk. Girişimlerimiz sayesinde ameliyat gerçekleşti. Ben kendisine acil şifalar diliyorum. Devlet vatandaşlarına karşı şefkatli ve babacandır. Evlatları arasında asla ayrım yapmaz. Devletimiz bana da rektörlük görevini verdi, ben de görevimi yerine getirdim. Bizim görevimiz sadece üniversiteyi yönetmek değil bu tür sosyal konularda üzerimize düşeni yerine getirmek" diye konuştu.