Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası, bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan ve deniz sporları, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağ bisikleti, foto safari, manzara izleme, olta balıkçılığı, kuş gözleme ile botanik turlarının yapılabildiği Dilek Yarımadası’nı yılın ilk 6 ayında 500 bin kişi ziyaret etti. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığını belirten Milli Park Müdürü Koray Aşık, yıl sonuna kadar 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

OTOMOBİL 18 LİRA

Milli Park’ın girişine HGS Sistemi’nin kurulduğunu belirten Aşık, “Son yıllarda Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’na önemli yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlarla Dilek Yarımadası’na gelen ziyaretçilerimizin en güzel şekilde keyifli bir vakit geçirmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. HGS sistemi ile Milli Park girişinde oluşan uzun araç kuyruklarının önüne geçildi. Temizlik başta olmak üzere Milli Park’ta tüm personelimiz ziyaretçilerimize en iyi şekilde tatil ortamı oluşturmak için büyük gayretle hizmetlerini sürdürüyor. Yerli ve yabancı tüm turistlerimizi Dilek Yarımadası’na davet ediyoruz” dedi.

Ayrıca Aşık, Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda ziyaretçi ve araç giriş ücretlerinin öğrenci için 3 lira, yaya ve bisikletli için 6 lira, motosiklet için 9 lira, otomobil için 18 lira, küçük minibüs için 54 lira, büyük minibüs için 90 lira, otobüsler için ise 162 lira olduğu söyledi.