MHP Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş, Germencik Belediye Başkanı CHP'li Fuat Öndeş'i hedef aldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ulutaş, 'büyümek' ve 'gelişmek' kelimelerinin söylendiğinde kulağa hoş geldiğini ifade etti. Büyümenin doğanın kanunu olduğunu belirten Ulutaş, "Önemli olan büyürken gelişebilmek. Seçimler biteli yaklaşık üç ay oldu. Germencik’imizin büyümesini bırakın da gelişimine dair ümit verici hiçbir gelişme yok" diye konuştu.

"NEFRET TOHUMU BIRAKTIN"

Seçimlerin ardından belediyeden işçi çıkarıldığını, Ümmet Akın'ın belediye başkanlığı döneminden kalan borcun afişle açıklandığını, MHP'li oldukları gerekçesiyle esnafların pazar yerlerinin değiştirildiğini veya iptal edildiğini ifade eden Ulutaş, Öndeş'e, "Sizce bu şekilde yönetilen il ya da ilçe gelişebilir mi? Ekmeği ile oynadığın işçi arkadaşlarımız, rızıklarını mutlaka başka bir yerden çıkartacaklar. Fakat hepsinin kafalarına sevenleri ile birlikte birer nefret tohumu bıraktın. Aynı esnaf arkadaşlarımızda olduğu gibi" dedi.

"KENDİ YALANINI DELDİ"

Öndeş'in seçim döneminde meydanlarda Germencik Belediyesi'nin 70-100 milyon TL borcu olduğunu ve borç kadar da arazi satışı yapıldığını söyleyerek algı oluşturduğunu belirten Ulutaş, başkan seçildikten sonra Öndeş'in belediyenin borcunu yaklaşık 22 milyon TL olarak açıklamasına göndermede bulunarak, "Kendi yalanını delmek demek bu olmalı herhalde" ifadeleri kullandı.

ÖNDEŞ’E HATIRLATTI

Ulutaş, Öndeş'in belediye binasına astırdığı borç listesinde eksiklerin olduğunu savunarak, şunları kaydetti: "O listeye eklenmesi gereken eksik iki kalem var. Unutmuşsundur diye hatırlatmak istedim. Bunlar birincisi Ümmet Akın’ın 2014 yılında belediyeyi kaç lira borç ile devraldığı, ikincisi Germencik Belediyesi’nin 31 Mart 2019 tarihi itibari ile alacağı. Şeffaf düşünce böyle olur."

“AMACINIZ HİZMETTEN KAÇMAK MI?”

Öndeş’e iki soru da yönelten Ulutaş, “Birincisi zatınızın amacı bu borcu mazeret göstererek hizmetten kaçmak mı? Hedef bu ise kabul edilemez. İkincisi Kuşadası, Söke ve Didim belediye başkanları devir almış oldukları borçları afişe edecekler mi?” dedi.

“TÜRK KELİMESİ RAHATSIZ MI ETTİ?”

Bir önceki belediye yönetiminin birçok hizmeti zor şartlarda yaptığını dile getiren Ulutaş, Öndeş’in eski yönetimin yaptığı Türk Burcu Parkı’nın ismini 19 Mayıs Parkı olarak değiştirdiğini hatırlatarak, “Bir önceki yönetimi yerden yere vuracaksın sonra o yönetimin yapmış olduğu hizmetlerin ismini değiştirip buna gelişme diyeceksin. Yok öyle bir dünya. Türk kelimesi rahatsız mı etti de ismi değiştirdin? Ama keşke yeni parklar yapıp oraya bu isimleri verseydin” şeklinde konuştu.