"HER İNSAN BİR MİRASTIR"

Yazar Güneş, biyografinin önemini, "Her insan bir mirastır" sözleriyle vurgularken, bu türün zorluklarını da katılımcılara aktardı. Güneş, bu alanda yazmış olduğu ilk kitabı, "Bir Anadolu Efsanesi Şefik Çerçioğlu"nun hayatına ciddi anlamda yön verdiğini belirtti.

"PEK ÇOK KAHRAMANA RASTLAYACAKSINIZ"

Yazar Silvan Güneş, kitapla ilgili olarak, "İçimizdeki Çılgın Türk’ün ortaya çıkmasına vesile olacak ateşi yakmak istiyorsanız, size cesaret verecek o gücü bu kitapta bulabilirsiniz. Sultanhisarlı ünlü sanayici sayın Şefik Çerçioğlu’nun yanı sıra, ailesi ve yakınları ile de yapılan görüşmeler sonucunda derlenen bu biyografide, sadece Şefik Çerçioğlu’na değil, onun gibi pek çok kahramana da rastlayacaksınız. Sayın Şefik Çerçioğlu’nun başarmak için çıktığı yolda fikirleri, öngörüleri, kararlılığı, azim ve yüksek cesaretiyle nasıl bir savaş verdiğine tanık olacak, insanoğlunun karşılaştığı engelleri aşamamasının nedenlerine cevaplar bulacaksınız. Engellerin aslında farkında olmadan ona attığımız düğümlerden kaynaklandığını, bizi çıkmaza sokan umutsuzluğun getirdiği yanlış tutumların da başarısızlığımızın bir parçası olduğunu öğrendiğinizde, başarısızlığınızın nedenini başka yerde değil kendinizde arayacaksınız. İşte o zaman, olmasını istediğiniz hayallerinizi yeterince istemediğinizin farkına varacaksınız" ifadelerini kullandı.
 

"BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRİYORUM"

Biyografi yazarlığı gerçekten zor bir süreç olduğunu söyleyen Silvan Güneş, "Ben hayatı çok öncelerden başka yazarlar tarafından yazılarak biyografi adı altında ortaya konulmuş eserleri okuyup, bu hayatlar üzerinden daha çok yorumlarıma dayanan metinleri bir araya getirmem sonucu eserler ortaya koymuyorum. Tam aksine, kaleme aldığım 2 eserde de hayatını yazdırmak isteyen kişilerle gönül rızası ile bir araya gelip onlarla uzun bir süre derleme yaparken birlikte zaman geçiriyorum" diyerek çalışma sisteminden söz etti.  
  Öte yandan etkinliğe Aydın eski vali yardımcılarından Mustafa Ayhan da katıldı.