Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Meclis Bakanı Mete Telyakar, Başkan Yardımcısı Ebubekir Apaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmet Kartal ve Enver Demirtaş’ın ev sahipliğindeki toplantıya, Akbank Şube Müdürü Serdar Şen, Denizbank Şube Müdürü Hasancan Turan, QNB Finansbank Şube Müdürü Soner Gönüllü, Ziraat Bankası Şube Müdürü Ferhat Fahri Hameş, Ekonomi Bankası Şube Müdürü Nurçin Yılmaz, Halk Bankası Şube Müdürü Soner Çakmak, Halka Bankası Şubesi'nden Hasan Çevik, İş Bankası Şube Müdürü Ali Olcay, İş Bankası Altınkum Şubesi'nden Özge Şarlayan, Vakıflar Bankası Şube Müdürü Ceyhan İnceer ile Yapı Kredi Bankası Şube Müdürü Sumru Kılavuz katıldı.

FİNANS SEKTÖRÜNE DESTEK ÇAĞRISI

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, banka müdürlerine davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti. Göreve geldikten bu tarafa finans sektörü ile bir araya gelmek istediklerini dile getiren Erbaş, “Üyelerin sorunlarını sizlerle paylaşmak istiyoruz” diyerek Didim'deki işletmelerin ticari faaliyetlerinde finans sektörünün kolaylık sağlamasının büyük önem taşıdığını belirtti. Banka müdürleri de ellerinden gelen kolaylığı sağlayacaklarını söyledi.

BANKA YETKİLİLERİ BİLGİLENDİRME YAPTI  

Toplantıda, bankaların kredi temininde reel sektöre uygulamakta olduğu mevduat faizi ve kredi faizi arasındaki makastaki artışın firmaların finansmana ulaşımını ya imkansız ya da çok zor ve maliyetli hale getirmesi, reel sektörün kredi karşılığı bankalara verdiği teminatların gerçek değerlerinin oldukça altındaki ekspertiz değerlerine tabi tutulması, bankaların reel sektöre tanımladığı limitlerin işletmelerde herhangi bir finansal risk olmamasına rağmen tek taraflı olarak aşağı çekilmesi, bankaların bir firmanın hali hazırdaki kredilerinden birini kapatıp söz konusu krediye karşılık olan teminatları için rehin ve ipotek terkini istediğinde firmaların diğer kredilerinin de kapatılması yönünde zorluklara maruz kalmaları, DTO üyelerinin ticari faaliyetlerinde yadsınamayacak önemdeki finansmana ulaşmalarında ve yatırım yapmalarında engelle karşı karşıya kalması ve bu uygulamalar sebebiyle firmaların bankalara olan güveninin derinden sarsılması konuları dile getirildi. Toplantıda ilçe ekonomisi değerlendirilirken, DTO üyelerinin finans ihtiyaçlarının karşılanması için kredi imkanları konuşuldu. İnşaat ve emlak sektörü için konut kredileri süreçlerinde yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Finans sektörü temsilcileri de atılan ve atılacak olan adımlar konusunda bilgilendirme yaptı.