1,5 MİLYON LİRAYA MALOLDU

Sanayicilerin talepleri doğrultusunda çeşitli iş alanlarında nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla ocak ayında yapımına başlanan ASTİM SEM’de sona yaklaşıldı. 900 metrekare alan üzerine inşa edilen ve içinde 2 adet atölye, 4 adet derslik ve bir adet de konferans salonu bulunan ASTİM SEM, yaklaşık 1,5 milyon liraya malolurken, bu maliyetin 556 bin lirası ise GEKA tarafından sağlandı.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Ekim ayında tamamlanması planlanan ve 2018 yılında da faaliyete geçmesi beklenen merkez, Aydın’da yaşanan kalifiyeli eleman sorununa merhem olacak. Sanayicinin en fazla eleman ihtiyacı yaşadığı gaz altı kaynakçılığı ve otomotiv boyacılığı için yapılan modern atölyelerde kursiyerlere eğitimlerin verileceği ASTİM SEM’de, sanayicinin talebine göre çeşitli alanlarda da kurslar açılabilecek. Merkeze başvuran meslek edinmemiş kişiler alacakları eğitim sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya da sahip olacak.  

“HER FİRMANIN YARARLANMASINI İSTİYORUZ” 

Sanayilerde yaşanan kalifiyeli eleman sıkıntısından dolayı böyle bir merkezi yapma gereksinimi duyduklarını belirten ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, “Bilindiği üzere sanayilerde artık kaliteli personel sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle sanayici, mesleki eğitime sahip ve nitelikli işçi vasfında eleman bulamıyor. Her fabrika kendi iş yerinde bir eğitim yeri ayarlayarak kendi mühendisini ve ustabaşı ve İŞKUR aracılığıyla açılan kurslarda kursiyerlere kurs verip kişileri istihdam ediyor. Fabrikaların görevi üretim yapmak. Bu fabrikaların eğitimle ilgili olarak mutlaka bazı misyonları olabilir. Her firmanın kendisi farklı farklı eğitimler vermesi yerine biz OSB olarak böyle bir merkezde bu eğitimleri vermeyi düşündük. Biz yetiştirip firmalarla gerekli protokolleri yaparak istihdama katkı sağlamayı belirledik. Bu merkezden OSB’mizdeki her firmanın yararlanmasını istiyoruz” dedi.  

İŞ GARANTİLİ

Merkezde eğitim görecek kişilerin iş garantili meslek sahibi olacaklarına işaret eden Maraş, şunları kaydetti: "Sadece ASTİM OSB’ye hitap eden bir durum değil. Aydın’daki tüm sanayiciye açık bir merkez olacak. Gerçek anlamda sanayicinin talebi belirlenerek buna göre çeşitli programlar üzerine kurslar açacağız. Sanayicimizin talebine göre kurslar açılacak. Örneğin bunların başında gaz altı kaynakçılığı, metal boyacılığı, cnc operatörlüğü gibi kurslar geliyor. Bu dönemde kursiyer bulmak da zor. Bu kurslara talep de gelmesi gerekiyor. İnşallah Aydın sanayimize ilaç olacak nitelikli elemanlar yetiştiririz.”