Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Türkiye Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi’nin 43’üncü Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Bisikletini Al Gel Şenliği’ ile tarihi bir yolculuk yapıldı. Etkinliğe katılan bisikletliler Tralleis Antik Kenti’ne kadar pedal basıp daha sonra tarihi yerleri ziyaret etti.
Sabah saatlerinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önünde toplanan 30 kadar bisikletli polis kontrolünde Efeler’deki Tralleis Antik Kenti’ne kadar bisiklet turu düzenledi. Tralleis Antik Kenti’ne kadar pedal basan bisikletliler, daha sonra Aydın Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Erkan Dede’nin rehberliğinde bir geziye çıktı. Bisikletlilere Tralleis Antik Kenti gezdirildikten sonra şenliğe katılan en genç ve en yaşlı kadın ile erkek katılımcılara hediyeler verildi. Efeler Belediyesi tarafından da kumanya dağıtılırken etkinlik başladığı noktada son buldu.

“AYDIN İÇİN KURUMLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Turizm Haftası kapsamında düzenlenen Bisikletini Al Gel etkinliğine Bisikletliler Derneği Aydın Şubesi olarak destek vermekten çok mutlu olduklarını ifade eden Şube Başkanı Hümeyra Yıkılmaz, “Tralleis Aydın ilimizin en önemli antik kentlerinden bir tanesi. Turizm Haftası’na yönelik olarak bu etkinliğin böyle önemli bir tarihi yere yapılması ayrı bir önem taşıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu etkinliğe destek verdik. Turizm ülkemizin ekonomisi adına önemli bir kaynak. O yüzden biz her zaman sosyal, kültürel, sportif ve çevreci anlamda yapılan bütün etkinliklerde kurumlarımızın yanındayız. Aydın için her zaman elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.