Sağanak yağışla birlikte tarlalar çamur deryasına dönerken, İncirliova ilçesi, Acarlar Mahallesi'nde yağmura rağmen kadınlar taze soğan ekili bahçelerinde çalışmaya devam ediyor. Acarlar'da yaşayan Özdağ ailesi, topladıkları taze soğanları tarlanın ortasına kurdukları naylon çadırda demet haline getiriyor. Dışarıdaki sağanak yağışa aldırış etmeyen kadınlar, evlerinin geçimini bu şekilde sağlıyor. 
  Çocukluğundan beri tarlada çalıştığını belirten 60 yaşındaki Asiye Özdağ, "Yağmur, çamur bizim çalışmamız için engel değil. Bugünlerde hava yağmurlu fakat tarlanın ortasına naylon çadır kurarak çalışmaya devam ediyoruz. Burada topladığımız taze soğanları demet haline getiriyoruz. Sabah saat 09.00'dan akşam 17.00-18.00'e kadar tarlada çalışıyoruz. Acarlar halkı çalışkandır" dedi.

EGE'NİN SEBZE VE MEYVE HALİ

Acarlar'ın Ege Bölgesi'nin sebze ve meyve hali konumunda olduğunun altını çizen Sabri Özdağ ise, "Biz çalışmazsak sebze ve meyveler halden pazarlara gitmez. Bunun için yağmur, çamur demeden çalışıyoruz. Taze soğanların Ağustos ayında dikimini yaptık. Şu an soğan hasadına başladık. Şubat ayına kadar hasat devam ediyor. Dönümde 2 bin, 2 bin 500 adet taze soğan demeti çıkıyor. Taze soğanı toptan demeti 70-80 kuruşa veriyoruz. Pazarda demeti 1-1,5 liraya satılıyor. Geçen sene de aynı fiyata sattık. Ama tohum, ilaç ve gübre fiyatları bu yıl yükseldi" diye konuştu.