TRAFİK KAZASINDA ÖLENLER İÇİN BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

AK Parti Nazilli İlçe Başkanlığı'nda, Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz tarafından, ilçeye yapılan hizmetler hakkında gazetecilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Özder ve partilerin katıldığı toplantıda Öz sözlerine, trafik kazasında hayatını kaybeden 4 gencin ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı.

"GÜZEL BİR OKUL YAPIMINI TAKİP EDECEĞİZ"

Nazilli ve çevresinde AK Parti'nin ortaya koyduğu hizmetleri anlatan Öz, “Basın toplantımızın asıl konusu Nazilli ve çevresine yaptığımız yatırımlara ilişkin genel bir değerlendirme yapmak. Öncelikle Nazilli’mizin en büyük sorunu olarak gösterilen eski devlet hastanesinin, SSK hastanesinin ve polis okulunun yeri ile ilgili güzel gelişmeler oluyor. Biliyorsunuz daha önce yaptığımız çalışmalar çerçevesinde eski hastanenin yeri Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti. Yeni Devlet Hastanesinin önündeki okul binası da Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. Eski devlet hastanesi bina raporları olumsuz geldi. Raporun gelme süreci uzadığından dolayı istenmeyen bir kısım olaylar da oldu. Bu kısımda güzel bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan oranın yıkımına ilişkin onay aldık. İşlemlere en kısa zamanda başlıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nazilli Belediyesi arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol çerçevesinde Cuma günü Nazilli Belediyesi, eski hastanenin yıkımına başlayacak ve yıkım bittikten sonra önümüzdeki dönemde AK Parti İktidarı olarak güzel bir okul yapımını takip edeceğiz. Orayı Nazilli ilimizin kullanımına açmış olacağız. Nazilli'nin önemli bir sorununu da çözmüş olacağız.” 

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Nazilli’nin önemli yerlerden birisinin de  SSK Hastanesi'nin yeri olduğunu ifade eden Öz, “Buranın yazısını da Sağlık Bakanlığı'ndan takip ettik. 15 gün önce onayı çıktı. İl Sağlık Müdürü bana bilgi verdiği için o notu okuyayım. 2 tane bloktan bir tanesi kullanıma uygun olduğundan dolayı orada bir tamirat, tadilat yaparak Sağlık Bakanlığı'nın yeni konsepti olarak Sağlıklı Hayat Merkezi olacak. Çürük olan blok yıkılacak ve oraya Ağız Diş sağlığı Merkezi, yanına da 112 binası yapacağız. Nazilli'de şuan 2 adet 112 merkezi bulunuyor fakat bunların yerleri ile ilgili sorunları bulunduğundan dolayı 2 adet yeni bina yapılacak ve onlar da buralara taşınacak. Bu şekilde bu sorunu da böyle çözmüş olacağız. Tatil ve ya bayram dönemi bizim için bir rehavet dönemi değil. Aynı hızla hizmetleri takip etmekteyiz.” 

POLİS OKULU ARAZİSİ NAZİLLİ'NİN BÜYÜK SORUNLARINDAN

"Polis Okulu arazisi Nazilli'nin büyük sorunlarından biridir" diyen Öz, “Polis okulu arazisi ile ilgili de bakanlığın çalışmaları var. Kaymakamlık binası ihtiyacı yoğun olarak var. Adliye ve Kaymakamlık binası yan yana olduğundan dolayı sıkışıklık yaşanıyor. Kaymakamlık binasını, Polis Okulu'nun oralarda bir yere yerleştirmek istiyoruz. Tabi biliyorsunuz Polis Okulu arazisi 36 bin metrekarelik çok büyük bir alan. Kaymakamlık binasının ne kadar bir alana ihtiyacı var ise bunu keşfetmeliyiz öncelikle” dedi.

YÜZME HAVUZU KAZANDIRILACAK

Öz, Eylül ayı sonunda yüzme havuzunun tamamlanma ihalesini yapacaklarını, 5 milyon 300 bin lira değerle Nazilli'ye kazandıracaklarını aktardı. Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim Aydın'a da bir yüzme havuzu sözümüz var. Umarım onu da en kısa sürede yapacağız. Ekim ayı içerisinde 7 milyon 500 bin lira ihale bedelli, bin 500 kişilik, 4 antrenman salonu olacak şekilde Nazilli Belediyesi ile görüşerek bahsettiğimiz Kapalı Spor Salonu'nun ihalesini de bitirmiş olacağız inşallah. Umarım ki 2019 yılında yerel seçimlere kadar sözlerini yerine getirmiş bir siyasetçi, bir milletvekili olarak karşınızda bulunurum. İnşallah burada da güzel gelişmeler olacak ve Aydınlı'mıza da verdiğimiz sözleri tutmuş olacağız."