Nazilli'de internet sağlayıcı bir firma tarafından yapılan fiber optik çalışmaları sırasında bayram tatili olması nedeniyle onarım çalışmalarında yaşanan aksama nedeniyle bayram sonuna bırakılan yerleri Nazilli Belediyesi ekipleri asfalt yama ve onarımını yaptı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yapılan çalışmalarla vatandaşı bayramda mağdur etmemek ve memnun etmenin amaçlandığını açıkladı.

YOLLAR TEMİZLENEREK, YIKANACAK


Nazilli’de bir süredir yapılan alt yapı çalışmaları yüzünden adeta şantiyeye döndü. Geçtiğimiz günlerde de bir internet sağlayıcı firma tarafından Yıldıztepe Mahallesi 142, 152 ve 130 tarafından fiber optik kablo çalışması yapıldı. Bayram tatili girmesi sebebiyle yüklenici firma yolun yama ve onarım işlerini bayram sonuna bıraktığını öğrendiklerini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gelen şikayetler üzerine yaptığı incelemede bayram öncesi aldığı acil bir kararla yolları yama ve onarımını yapmaya karar verdiğini belirtti. Öğle saatlerinde bozuk sokaklarda asfalt çalışmaları yapan Nazilli Fen İşleri müdürlüğü ekipleri, asfalt çalışmalarından sonra yolları temizlenip yıkanacağını açıkladı.

ALICIK, “İZİN VERMEYECEĞİM”


Çalışmaları yakından izleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, bayram öncesi vatandaşı mağdur etmek istemediklerini ifade etti. Vatandaşların gördüğü yerde bu çalışmalardan dolayı yakındıklarını söyleyen Alıcık, “Bu gördüğünüz bir internet sağlayıcı şirket tarafından bozulan bir yer. Nazilli’de değişik mahallelerde şirketlerin kazı çalışmaları oldu. Yapılan kazı çalışmaları için Aydın Büyükşehir UKOME den izin alıyorlar. Bu yer için şirket yetkililerin ifade ettiklerine göre ‘Bayramda burası böyle kalsın. Biz asfalt yama malzemesi bulamıyoruz’. İşte Nazilli Belediyesi bu kadar imkansızlıklara rağmen geliyor buraya bu asfalt malzemesini buluyor, yamasını yapıyor. Buradaki amacımız vatandaşı memnun etmemek, bayramda mağdur etmemek. Bayram öncesi vatandaşımız burayı böyle görse ne diyecek? Ben bu saatten şunu söylüyorum; Nazilli’de bundan sonra kim kazı yapacak olursa eğer bizim arkadaşlarımızla protokol yapılacak, tamir yama işlerini biz yapacağız. Yapılmadığı zaman işe izin vermeyeceğim. Çünkü sonra vatandaşla biz karşı karşıya geliyoruz. Her şey de varız, her sokakta varız. Vatandaşımız bizden sorumlu tutuyor her şeyi. Vatandaşımız kimin ne yaptığının doğrusunu bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"ÜCRETİNİ ÖDEYECEĞİZ"


Öte yandan internet sağlayıcı firma yetkililerinin gazetemize yaptığı açıklamada, Nazilli Belediyesi Fen İşleriyle bayram öncesinde yapılacak işler konusunda anlaştıklarını, bayram sonrası yapılan çalışmaların faturalandırılarak şirket tarafından ödeneceğini ifade etti. Firmalarının konu hakkında hassasiyeti bulunduğunu söyleyen yetkililer, "Çalışmalar sırasında tatil nedeniyle aksaklık yaşadık. Bu alanı dolgu ile kapatmak istedik ancak bu süreçte sorunsuz olması amacıyla Nazilli Belediyesi'nden ücretini ödeyerek destek istedik. Kendileri de olumlu yaklaşarak hem mağduriyeti önleme hemde çözüme kavuşması için bir birliktelik sağladı. Amacımız Nazilli'deki çalışmalarımızı sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlamak. Firmamız üzerine düşen sorumluluğun her zaman farkındadır" dediler.