Kaymakam olarak ilk görev yeri Kuyucak’ta Pazar akşamı İlçe Hastanesini sıradan bir vatandaş gibi denetleyerek görevine başlayan Kaymakam Vuran, Salı sabahı Hükümet konağı bahçesinde ilçede görev yapan daire amirleri tarafından törenle karşılandı. Kaymakamı Vuran, makamına davet ettiği daire amirlerine ikramlarda bulunurken, kendileriyle tek tek tanıştı.  

YAZICIOĞLU VE OKKAN’I ÖRNEK ALIYOR

Çocukluk döneminde Vali Recep Yazıcıoğlu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın çalışmaları ile büyüdüğünü, rahmetli olan bu iki bürokratı kendisine örnek alarak benimsediğini kaydeden Vuran, daire amirlerinden ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

YUSUF BERAN VURAN KİMDİR?

1992 Diyarbakır-Sur doğumlu olan Yusuf Beran Vuran, üniversite öğrenimini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Halen Batman Barosu’na kayıtlı bir avukat olan Kuyucak Kaymakamı Yusuf Beran Vuran, üniversiteden mezun olduktan sonra Sivas Valiliği’nde maiyet memuru olarak göreve başladı. Daha sonra Bursa-Kestel Kaymakamlığında 1. Refikliğini gerçekleştiren Yusuf Beran Vuran, 2. Refikliğini Kars Kağızman Kaymakamlığında yaptı.