Zeytin ve zeytinyağı sektöründeki sorunların tespiti ve çözüm önerileri üzerine gerçekleştirilen toplantı, ATB toplantı salonunda yapıldı. 
  Toplantıya ATB Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü adına Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer, Aydın İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Taha Al, ATB meclis ve yönetim kurulu üyeleri, sektör temsilcileri ile üreticiler katıldı.
  Toplantının açılış konuşmasını yapan ATB Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, "Sektör temsilcilerimiz ile birlikte zeytin ve zeytinyağı sektöründe yaşanan sorunlarımız ve çözüm önerilerimizi belirlemek adına bir araya geldik.  Borsamız, zeytinyağı sektörünün gelişimine katkı sağlayan 2015-2017 yılları arasında, KOSGEB tarafından desteklenen ‘zeytinyağı pazar payının arttırılması’ projesi kapsamında zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliklerini 24 aylık süreç içerisinde 20 ilde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Aydın Ticaret Borsası olarak kaliteli zeytinyağı konusundaki hassasiyetimiz ve bir önceki projemizden aldığımız olumlu tepkiler sebebiyle 2018 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle daha önce tadım ve tanıtım yapılmayan İstanbul (Avrupa), Eşkişehir, Kastomonu, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya, İstanbul (Anadolu) ve Rize olmak üzere 10 ilimizde daha tadım ve tanıtım yapılması planlanmış, İstanbul ve Eşkişehir’de etkinliğimiz yoğun ilgi ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

“ŞİMDİDEN BEREKETLİ OLSUN”

Erdel, konuşmasının devamında, “Tadım uzmanlarımız vasıtası ile tüketicilerimize ‘Doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği’ tadım yaptırılarak anlatılmaktadır. Tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilerek,  tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırılacak, kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunulacaktır. Şimdiden 2018-2019 zeytin ve zeytinyağı sezonunun bereketli olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

SORUNLARA ÇÖZÜM ARANDI

Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda, ATB Meclis Başkanı A. Bahri Erdel, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü adına Gıda ve Yem Şube Müdürü Figen Sezer ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Taha Al, katılımcıların sorularına yanıt verdi. Düzenlenen toplantıda sektörel sorunların ortak akılla tespit edilmesinin ardından çözüm yolları belirlendi.