Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda seçilen yönetim ve denetim kurulları, ilk toplantısını yaptı. Ayhan Özdemir başkanlığında, birlik hizmet binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri Ali Canlı, Namık Aydoğdu, Mehmet Gür, İsa Durak, Zihni Yıkılmaz ve Sadettin Seytin kendi içinde görev dağılımı gerçekleştirdi. Yapılan görev dağılımı sonucunda İsa Durak ikinci başkan, Mehmet Gür de muhasip üye oldu. Denetim kurulu toplantısında ise üyeler Veli Sarıpehlivan ve Özkan Dirik, başkan olarak İlhan Deveci'yi belirledi. Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, yönetim ve denetim kurullarında yaptıkları görev dağılımının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

"FABRİKA KURACAĞIZ"

Seçimin geride kaldığını, artık verdikleri sözleri yerine getireceklerini dile getiren başkan Özdemir, "Güzel yönetimimiz var, görevlerimizde başarılı olacağımıza yürekten inanıyoruz. Yeni yönetim olarak, ilk işimiz birliğimize hizmet binası kazandırmak olacak. Binayı ya satın alacağız, ya da kendimiz yaptıracağız. Hedeflerimiz arasında bal fabrikası kurmak var. Aydın'da bal işleme fabrikası yok. Bir de peteklerimizi saklamak için soğuk hava deposu kurmak istiyoruz. Arıcılarımızdan alacağımız güçle hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'YE ARI SATAN TEK MEMLEKETİZ"

Arı üretiminde Aydın'ın Türkiye'de söz sahibi olduğunu hatırlatan Özdemir, "Aydın'ın üretimi konuşulduğunda ilk olarak hep 'zeytin, pamuk, incir' diyoruz. Ama balı hiçbir zaman sıraya almıyoruz. Türkiye'ye arı satan tek memleketiz. Aydın olarak, 81 ile arı pazarlıyoruz. Yıllık 150 bin kovan arı satıyoruz" ifadelerini kullandı.