"UMUT VERİCİ BİR GELİŞME"

Malta bayraklı Royal Caribbean’ın Azamara Journey gemisi, dünya turu kapsamında Kuşadası’na bu yıl iki defa geldi. Amerika’nın Miami kentinden yola çıkan, 102 günlük yolculuğunda 27 ülkede 60 limana uğrayacak olan geminin Kuşadası Limanı'na uğramasının anlamının büyük olduğunu söyleyen Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, “Umut verici bir gelişme olarak bakıyoruz. Bu da yakın gelecekte bir toparlanma olduğunun göstergesi. Kruvaziyer turizmi için 2017 kötü bir sezondu. 2018 yılı bir nebze daha iyi, 2019 yılının daha iyi olacağının sinyalleri alınıyor. Ancak toparlanma 2020 yılında olacak" dedi.

"2 BÜYÜK FİRMA ÜLKEMİZİ PROGRAMLARINA ALACAK"

Sektörün iki yıllık planlamalarla ilerlediğini söyleyen Güngör, “Bu yıl 140 gemi ile 120 bin yolcu bekliyoruz. Geçen yıl gelen gemi sayısının biraz üzerinde, yolcu sayısında aynı görünüyor. Bunun önümüzdeki yıllarda artacağına ve toparlanacağına inanıyoruz. Dünyanın 2. büyük kruvaziyer gemisinin, Royal Caribbean firmasının Azamara Journey gemisinin gelmesi, sefer koyması önemli. Ayrıca NorNorwegian Cruise Line firmasının da 2 tane seferi olması bizler için önemli. Büyük oyuncuların azda olsa sefer koymaları, Türkiye’yi tekrar gündeme, programlarına alacaklarının göstergesi. Bu yıl bu iki firma 4 sefer düzenleyecek" diyerek gelecek yılın ümit verici olduğunu aktardı. 
  Azamara Journey ile dünya turunun kişi başı ücretinin ise 100 ile 120 bin dolar arasında değiştiği belirtildi. Gemi gece 23.00’te turun bir sonraki durağı olan Rodos Adası'na hareket etti.