Didim’deki 5 yıldızlı Aquasis Otel’de gerçekleşen gala yemeğine, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, DİGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Deniz, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu, özel sektör, akademi ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

"İŞ DÜNYASINA İHTİYACIMIZ VAR"

Toplantıda Didim’in tanıtıldığı video gösterimi yapıldı. Ardından konuşan Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, “Bu kadar üst bir kurumda Didim’in turizmi ve ekonomisi ele alınmadı. 2013’ten beri TÜRKONFED ailesini takip ediyorum. TÜRKONFED ve TÜSİAD kobilerin gelişmesini sağladığı projelere imza attı. Bizim de amacımız Didim’de bu alandaki kobileri bilgilendirmek ve bunu ortak akılla iyi noktalara taşımaktır. Didim’in tanıtımı ve vizyonuyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşadık. Didim’in vizyonunu en iyiye taşımak için iş dünyasına ihtiyacımız var. Bunu tüm Didim olarak çözmemiz gerekiyor. Didim’e tüm kurumlarıyla sahip çıkılsın. Biz siyasi partilere ve milletvekillerine kadar herkesi davet ettik. Gönül isterdi ki bölge milletvekilleri de olsun. Biz üstümüze düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Amacımız yaz aylarındaki hareketliliği kış aylarına da yaymak” dedi.

"DİYALOG HALİNDE OLMALIYIZ"

Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş ise ülkenin ekonomik durumunun iyi olmadığı bir süreçte bu toplantının önemli olduğunu belirterek, “Tüm siyasi tartışmaları bir kenara bırakarak tüm partilerle kolektif aklı kullanma ve bu sorundan çıkmak için hareket edilmeli. Bu krizi el birliğiyle atlamış olacağız. Bunların izleri kalacaktır, tüm sorunları çözmek için diyalog halinde olmalıyız” diye konuştu.

“İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR”

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, “2012 yılında kurulan ve artan TR 32 bölgesinde etkin güç misyonuyla DESİFED Aydın, Denizli ve Muğla üçgeninde kalkınmaya değer katmaktadır. Didim ekonomisine katkı sunmaya gayret ettik. Didim, Türkiye’yi doğal ve tarihi zenginlikleri ile besleyen, henüz keşfedilmemiş bir ilçemiz. Didim’in kamu-sivil toplum kuruluşları işbirliğine ihtiyaç var. Buradaki potansiyele ihtiyacımız var. Didim’deki turizmin ivmelenmesine önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

"TANITIMA ÖNEM VERİYORUZ"

Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, “Didim’in ülkemizde ve dünyada önemli bir merkez olması için bir hayli çaba saf ettik. Bunlar yeterli mi, yetersiz. Büyük potansiyelimiz var ama bunları ortaya koyabilmek için turizm, ekonomi ve tarım anlamında adımlar atılıyor. Bizler de iş adamlarıyla beraber bu süreçte her türlü imkanımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler yatırımlarımızı turizme dönük yaparken, vizyon anlamında tanıtımımıza da önem veriyoruz. Bunlar da işbirliğinden geçiyor" şeklinde konuştu.

“DİDİM BU BÖLGENİN YÜKSELEN DEĞERİ”

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz de, şunları kaydetti: “Bir yıldır Didim’de görev yapıyoruz. Ege'liyiz ve burayı da iyi biliyoruz. Turizm sezonunun sonuna kadar geliyoruz. Gelen turist ve esnafımızın gelirlerinin anlamlı şekilde yükseldiğini düşünüyorum. Didim bu bölgenin yükselen değeri. Altyapımızda sıkıntımız var, o da tesisleşme. Bu konu da hem devlet, hem de özel sektörle oluyor. En büyük özelliğimiz 90 kilometre sahilimiz var, yüzde 67 arazimiz hazineye ait ve 3 bin yıllık tarihimiz var. Bunun Dünya piyasasında söz ettirmek için tanıtım lazım. Değerli iş adamlarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun için de el birliğiyle çalışmamız gerekiyor."

"TEKNOLOJİK DEVRİM DEĞİŞİME NEDEN OLUYOR"

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, dünyada gelişim ve değişimin başladığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojik gelişmelerdeki devrim, değişime de neden oluyor. Biz federasyon olarak bu değişimi kaldıraç olarak görüyoruz. Biz bağımsız ve gönüllü yapımızla ülkemizin her sorununu dert ediniyoruz. Mayıs ayında yeni vizyonumuz açıkladık. Bu süreci 5K olarak açıkladık. Bunları kurumsallaşma, küresel rekabet, kapsayıcılık, kobi ve kadın olarak dile getirdik.”

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ

Gala yemeğinin ardından DİGİAD Başkanı Özgür Deniz, otel sahibi ve DİGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Karakaya, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aysun Nalbant, TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan ile Didim Kaymakamı Mehmet Türköz’e teşekkür plaketi takdim etti.