Erman Çetin, 2019 yılında gerçekleştirilecek olan Aydın Gazeteciler Cemiyeti genel kurulu için adaylık açıklamasını Garpark Restorantta düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, başkan olduğu tatktirde yapacağı hizmetlerden bahsederek Cemiyeti çok daha iyi yerlere getireceğini sözlerine ekledi. 
  Mevcut yönetim hakkında sert açıklamalarda bulunan Çetin, Aydın'da bulunan her iki cemiyeti tek bir çatı altında birleştireceğini söyleyerek, "Aydın’da görev yapan arkadaşlarımızın yaşadığı sorunları güçlü ve kucaklayıcı bir yönetim ile daha hızlı çözebiliriz. Bu nedenle seçildiğim taktirde ilk 3 ay içerisinde bütün meslektaşlarımızı üye yapacağız. İki farklı cemiyet olmasına rağmen bir çok arkadaşımız üye değil. Geçmiş dönemde bazı arkadaşlarımız mesleki açıdan ciddi sorunlar yaşadı ama kimseden bir ses çıkmadı. Biz arkadaşlarımızın yaşadığı sorunlar karşısında tek ses olup sorunları aşma konusunda kendilerine yardımcı olmak için bu yola çıktık” dedi.
  Toplantıda soruları da yanıtlayan Erman Çetin, mevcut Aydın Gazeteciler Cemiyeti yönetimine genel kurul yapmaya davet etti.