Sultanhisar Belediyesi, kapalı pazar yerinin birçok noktasına kurduğu su buharlı vantilatörler ile sıcak havalarda zorluk çeken, esnafları ve alışverişe çıkan vatandaşları serinletiyor. Vatandaşlar ve pazarcı esnafı tarafından takdir edilen hizmetlerden biri olan vantilatörler, Sultanhisar’a ilk defa gelen vatandaşların da büyük beğenisini topluyor.  

HEM ESNAFI, HEM DE VATANDAŞI SERİNLETİYOR 

Vantilatörlerin takılmasının, ilk hizmetlerden olduğunu ifade eden Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, “Pazar yerimizin üstü sac kaplama, uzay çatı olduğu için aşağıya çok fazla sıcak verdiğini tespit ettik. 3 bin metrekarelik alanda rahatsızlık veren sacın alta verdiği sıcaklığı azaltmak için aklımıza su buharlı vantilatör sistemini yapmak geldi. İyi yaptığımızı da düşünüyorum. Vatandaşlarımız serin bir ortamda alışverişini yapıyor. Pazarcı esnafımız da akşama kadar serin bir şekilde ürünlerini satıyor” dedi.

ZAMAN ZAMAN ARIZALANIYOR

Vantilatörlerden memnun olduklarını ifade eden pazarcı esnafı Mehmet Avcı, zaman zaman arıza yapan vantilatörlerin bakımdan geçmesi gerektiğini söyledi. Esnaf Mustafa Kurt da, vantilatörler için belediye başkanı Osman Yıldırımkaya’ya teşekkür etti.