Sokakta toplanan çöplerin taşınmasında kullanılan traktörü de bir kadın kullanırken, alışılmışın dışındaki bu görüntü görenleri şaşırtıyor. İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında temizlik işleri birimine alınan 6 aylık geçici işçiler, 2 Mayıs itibariyle görev yapmaya başladı. Kadınlardan bir kısmı sokakların temizliğinde değerlendirilirken bu uygulama takdirle karşılandı.

"BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM"

Kadınlar sokakları evleri gibi temizlerken toplanan çöplerin taşınmasında kullanılan traktörü de Ergül Öncü (32) isimli kadın işçi sürüyor. E sınıfı ehliyet sahibi, 20 yıldır traktör kullanan evli ve 2 çocuk annesi Ergül Öncü’yü görenler önce şaşırırken ardından ardından takdirlerini dile getiriyor. Öncü, “Başkanımızdan Allah razı olsun, bana bu fırsatı verdiği için. E sınıfı ehliyet sahibiyim. Burada değerlendirelim dedik. Elimden her iş gelir. Kendime de güveniyorum. Bence her yere kadın eli değmeli" dedi.

ÇOCUK YAŞTA BAŞLADI

Çocuk yaşta traktör kullanma merakının oluştuğunu kaydeden Öncü, “Küçükken abimle tütün kırmaya gidiyorduk. Tütün kırmaktan gelirken bana sürdüreceksen tütün kırmaya gelirim diyordum. Böyle böyle alıştım. Meraklarımın da hepsinin üstüne gidiyorum” diye konuştu. Ortaokul mezunu olan ve liseyi dışarıdan okuyan Öncü, traktörün yanı sıra motosiklet, otomobil, minibüs kullanabildiğini dile getirdi.

Haber Videosu