Aydın’da geçtiğimiz yıl turizme açılan Arapapıştı Kanyonu, tarihi ve doğal güzelliğiyle Aydınlılar tarafından Dünya’nın 8’inci Harikası olarak adlandırılıyor. Bozdoğan ilçesinde bulunan Kemer Barajı’ndaki 380 metre yüksekliğinde, 6 kilometre uzunluğundaki doğa harikası Arapapıştı Kanyonu, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

BOZDOĞAN BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA DESTEK”

Bozdoğan Belediyesi, binlerce turisti ağırlayan kanyonu ziyaret etmeleri için ilçedeki kadın ve çocuklara önemli bir fırsat sundu. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde gerçekleşen proje çerçevesinde Bozdoğan Belediyesi, Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri, kadın ve çocukları ücretsiz olarak kanyona götürüyor. Tekne turlarıyla kanyonu gezen ve gün boyunca çeşitli aktivitelerle eğlenceli bir vakit geçiren kadın ve çocuklar, Bozdoğan Belediyesi’nin örnek projesi sayesinde tarih ve doğa harikası olan kanyonu keşfetme fırsatı yakalıyor.

"UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞIYORLAR"

Proje çerçevesinde her hafta yaklaşık 800 kadın ve çocuğun kanyonu ziyaret ettiğini belirten Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, “Haftada belirlediğimiz kadınlarımızı araçlarla kanyona götürüyoruz. Kadın ve çocuklarımız burada tekne turlarıyla kaya mezarları, mağaralarla birlikte birçok tarihi kalıntıları görme fırsatı yakalıyor. Mahalle sakinlerimiz bu doğa harikasının keşfetme fırsatı yakalıyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde vatandaşlarımız, gün boyunca yemekler yiyor ve aktivitelerle unutulmaz bir gün yaşıyorlar. Vatandaşlarımız da bu projemizden oldukça memnun. Memnuniyetleri dile getirerek bizlere teşekkür ediyorlar. Vatandaşlarımızın mutlu etmek için hizmetlerimize durmadan devam edeceğiz. Onların mutluluğu için gece-gündüz demeden çalışacağız” dedi.
  Ayrıca Başkan Apaydın, önümüzdeki yıl ise Çanakkale Şehitliği’ne geziler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.