Tarım ve Orman Bakanlığı, köyden kente göçü önlemek amacıyla üç yıldır yürüttüğü Genç Çiftçi Projesi kapsamında 18-40 yaş aralığında hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlara canlı hayvan hibe etmeye devam ediyor. Diğer ilçelerde olduğu gibi Bozdoğan da hak sahibi 7 genç çiftçiye beşer adet sığır dağıtımı yapıldı. Bakanlığın yüklenici firmalar aracılığıyla temin ederek Ankara’dan gönderdiği siental montofon ve bu iki cinsin melezi olan sığırlar Bozdoğan Belediyesi’nin yanında bulunan boş arazide düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

TOPLAM 167 SIĞIR TESLİM EDİLDİ

Teslim törenine Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem, Bozdoğan İlçe Müdürü Soner Altun, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Maden, İlçe Emniyet Amiri Eşref Acar, İlçe Müftüsü İsa Ada, Bozdoğan Ziraat Odası Başkan Vekili  Osman Oktay, hak sahibi vatandaşlar katıldı. Proje hakkında gazetecilere bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ökdem, projenin yürütüldüğü üç yıl zarfından il genelinde 632 çiftçiye 18 milyon 960 bin lira değerinde destek sağlandığını, Bozdoğan’da ise 29 çiftçiye 167 sığır dağıtıldığını söyledi. Müdür Ökdem, hibe hayvan alanların en az üç yıl aldıkları hayvanlarla üretim yapmak zorunda olduklarını, aksi takdirde tazminat yükümlülükleri bulunduğunu hatırlattı.  

KAYMAKAM CAN’DAN ÖNEMLİ TAVSİYELER 

Teslim töreninde konuşan Bozdoğan Kaymakamı Adem Can, projeyle genç çiftçilere  balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmek istediklerini vurgularken, “Bu hibelerle günde birkaç saat çalışarak orta  ölçekli bir işletme ayarında  gelir elde edebilirsiniz. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Hibe edilen hayvanlarla ilgili her duyduğunuza inanmayın. Bunlar iyi ırklar” sözleriyle genç çiftçilere önemli tavsiyelerde bulundu. 
  Tarım ve Orman İlçe Müdürü Soner Altun ise çiftçileri dolandırıcılara karşı uyardı. Altun, “Sizi arayıp hibelerinizi almak için bir yerlere para yatırmanızı isteyenler olursa kesinlikle itibar etmeyin. İlçe Tarım Müdürlüğü dışında kimsenin size hibe vermesi mümkün değil. Bugün kuracağınız işletmelerinizi ileride büyütmenizi temenni ediyoruz” diye konuştu. 
  Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyelerinin yaptığı çekilişlerle hak sahiplerinin sırası belirlenerek hayvanları teslim edildi.