Heyet KUTO ziyareti öncesinde, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Papoulia, Yunanistan vize başvuru merkezinin 2018 Nisan ayından itibaren Kuşadası'nda hizmet vermeye başlayacağı müjdesini, Başkan Kayalı’ya da iletti

"ORTAK HEDEF İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK" 

Kuşadası Ticaret Odası'nda yapılan ikili görüşmeden sonra  açıklama yapan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Kuşadası’nı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Hem belediye başkanı, hem de ticaret odası başkanı ile yapıcı, ileriye dönük görüşmelerinin olduğunu söyleyen Papoulia, “Ortak hedefimiz Kuşadası ile Samos ve genel anlamda Ege’nin Yunan Adaları ile ilişkilerinin daha da güçlendirilmesidir. 2017 yılı İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu için önemli bir yıl olmuştur. Yunanistan ve Türkiye arasında ticaret, turizm ve kültür alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için birçok faaliyet yürüttük. Bu yılın vize sayısının 61 bini geçeceğinden dolayı çok mutluyuz. Bu sayı geçmiş yıllara oranla ciddi oranda yüksektir. Ticaret ve turizm aracılığıyla iki halk her zamandan daha fazla yakınlaşmaktadır" dedi. 
  Papoulia, bölgede yaşayan Türk vatandaşlarına yardımcı olmak açısından, KUTO binasında ofis açmak için görüştüklerini sözlerine ekledi. Papoulia, KUTO Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’a teşekkür ederek, tüm Kuşadalılara ve Türk vatandaşlarına başarı, refah ve barış dolu bir 2018 yılı diledi.

"KUŞADASI VE YÖRE İNSANLARI YARARLANACAK" 

Akdoğan ise, Papoulia'nın KUTO'nun fiziki şartlarını incelediğini, anlaşmaya varıldığını söyledi. Vize şirketine KUTO binasında bir yer kiralanacağını belirten Akdoğan, 2018 yılında 1 Nisan ile Ekim ayı sonuna kadar bu yörede ikamet etmek şartı ile Kuşadası ve yöredeki insanlar için vize hizmeti verilmesinin sağlanacağını aktardı. 
  Akdoğan, "Daha önceden kendi elemanlarımızla vize işlemlerini yapıyorduk. Önceki yıl da aynı şirkete haftada bir gün yer tahsis ettik. Ancak ilçemizin potansiyeli yüksek olduğu için, burada ofis açılması gerektiğini belirtmiştik. Nihayet bu teklifimiz hayat geçiyor” diye konuştu.
  Görüşmede, talebleri üzerine Papoulia'nın özellikle iş adamlarına vize konusunda hassas davranacağını ifade ettiğini dile getiren Akdoğan, Kuşadası ve çevresinde ikamet eden herkes için bunun büyük bir kolaylık olacağını vurguladı. Akdoğan, Başkonsolos Papoulia ve VFS Global Türkiye Genel Müdürü Sertan Arslantürk’e teşekkür etti.
  Vize işlemlerinin yapılacağı oda için bina içerisinde incelemelerde bulunan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’ya, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan tarafından Kuşadası Prestij kitabı hediye edildi.